Новият Hilux е пораснал на размери - той е със 70 мм по-дълъг и с 20 мм по-широк от своя предшественик.

Впечатление правят леко скосеният покрив и хромираната радиаторна решетка. Калниците са по-раздути, предната броня е по-издадена напред, а фаровете са снабдени с LED светлини.

Всичко това допринася за по-агресивната и рафинирана визия на новия пикап на Toyota.

Вижте снимки >>


Моделът предлага избор измежду 16-, 17- или 18-цолови лети джанти, а задницата разполага с вградена камера.

Интериорът на японския пикап предлага ниво на оборудване и комфорт типични за SUV автомобилите, като моделът предлага инфотейнмънт система с голям и подобен на таблет сензорен дисплей. Кабината разполага още с кожен салон и мултифункционален волан.

Двигателната гама на новата Toyota Hilux включва:

  -   2.4-литров турбодизелов агрегат със 160 к.с. и 400 Нм въртящ момент
  -   2.8-литров турбодизел със 177 к.с. и 450 Нм
  -   2.7-литров атмосферен бензинов двигател със 164 к.с.
  -   4.0-литров 6-цилиндров бензинов двигател с 278 к.с.


В зависимост от избрания агрегат, моделът ще предложи 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Toyota заявява, че новият Hilux ще бъде в състояние да предложи максимална теглителна сила от 3500 кг и възможността да превозва полезен товар до 1240 кг.

Toyota обещават новото поколение на Hilux да бъде най-здравото до сега, като моделът е бил изпитван в продължение на хиляди километри, включително в джунглите на Южна Аммерика и в Африканските пустини, където се е справял безпроблемно с ежедневни натоварвания при температура от над 50 градуса по Целзий или с потопени и кални пътища по време на дъждовния сезон.

Припомняме, че първата Toyota Hilux дебютира през 1968 година, а от тогава до сега пикапът се е превърнал в любима на мнозина кола, поради безспорната си здравина и качества. За 47 години от модела са продадени над 16 милиона бройки, в повече от 180 страни по света.

Предишното поколение на колата се превърна в първия автомобил покорил северния полюс и достигнал в непосредствена близост до кратера на изригващ вулкан.

Ценовата листа на новата Toyota Hilux все още не е разкрита, но продажбите ѝ ще стартират през следващите няколко месеца.