Колата по същество представлява комби вариант на VW Golf R, откъдето и автомобилът черпи доста стайлинг особености - екстериорът и интериорът са почти идентични с тези на горещия хечбек.

Разликите обаче са съществено забележими в обема на багажника, където на разположение е свободно пространство от 605 литра.

При спуснати задни седалки обемът на багажника нараства до 1620 литра.

Вижте снимки >>

И докато практичната страна на горещото комби си проличава в полезния му обем, то мощността му е поверена на 2.0-литров 4-цилиндров турбиниран бензинов двигател с 300 к.с. и 380 Нм въртящ момент.

ВИДЕО >>


Автомобилът е със система за задвижване на всички колела 4MOTION и 6-степенна автоматична DSG скоростна кутия с двоен съединител.

Тази конфигурация позволява на спортното комби да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5.1 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Средният разход на гориво на Golf R Variant е 7 литра на 100 км, като от Volkswagen наричат това "повече от приличен разход, предвид мощността на комбито".

Немската компания разкри, че ще продава спортния си комби модел само на пазара в Европа, но все още не е ясно колко точно ще струва горещият Golf R Variant.