Целта е да се привлекат супербогатите клиенти от Азия и САЩ, предаде Ройтерс, като цитира източник, запознат с плановете на компанията.
Новият Maybach ще бъде представен на автомобилните изложения в Гуанчжоу и Лос Анджелис през ноември и ще струва два пъти повече от началната цена от 165 000 евро на водещия в момента Mercedes-Benz S600, посочи източникът на агенцията.
Конкурентната компания BMW се очаква да представи версия на концепта на най-новата си лимузина на изложението в Пекин, като се опитва да привлече китайските клиенти, които разграбват най-скъпите германски автомобили.
Maybach ще има 20 сантиметра по-дълго шаси дори спрямо удължената версия на S-Class на Mercedes, като се създава повече място за краката и така ще бъде най-дългата лимузина сред мерцедесите до очакваното пускане на още по-дългата версия на Pullman.
Daimler спря да произвежда изработваните по поръчка автомобили Maybach през 2012 година, след като опитите да продава лимузина с уникален дизайн и струваща около 380 000 долара не се увенчаха с нужния успех сред клиентите. Само 200 лимузини Maybach са продадени през 2011 година, но колата бе предпочетена от известни личности като руския милиардер Роман Абрамович, хип-хоп звездата Джей Зи и испанския крал Хуан Карлос.
Вижте снимки на модели Maybach >>