Суперколата е съвременна интерпретация на култовия De Tomaso Pantera от 70-те години на миналия век, построена на базата на Lamborghini Huracan.

Project 1 е първият модел от серията Legends Reborn, с която Ares Design ще възкресява легендарни автомобили от миналото. Новата Pantera (в надписа отстрани оригиналното италианско име е преведено на английски - "Panther") е значително по-широка и с 12 см по-дълга от донора Huracan. Задвижването е поверено на 5.2-литров атмосферен V8 с мощност 640-660 к.с. и максимален въртящ момент 540 Нм.

Вижте как изглежда възродената Pantera >> >> >>

Каросерията е изработена изцяло от въглеродни нишки. Project 1 ускорява от 0 до 100 за 3.1 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч.

Автомобилът е съхранил двойното предаване с муфа Haldex, седемстепенната роботизирана трансмисия и въглеродно-керамичните спирачки на Huracan. Оборудването включва джанти от кован алуминий (20 цола отпред и 21 - отзад), прибиращи се светодиодни фарове и спортен катализатор.

Салонът ще се изработва по спецификации на клиента. За изработката на интериора ще се използват материали като напа, алкантара и въглеродни нишки. Базовата цена е €615 000, а за производството на всеки автомобил ще са необходими поне три месеца.