Новото Peugeot E-3008 получи наградата Red Dot за най-добър дизайн. Новият френски SUV впечатли международното експертно жури от 39 съдии в категорията "Продуктов дизайн" с динамичния си силует на фастбек и модерните пропорции. Предшественикът на Peugeot E-3008 също беше носител на наградата Red Dot през 2017 г. Това беше деветият път, когато Peugeot получава тази толкова желана награда за дизайн.

"Радвам се, че новият дизайн на Peugeot E-3008 беше отличен с наградата Red Dot за най-добър дизайн. Преоткриването на Peugeot E-3008 означава модернизиране на неговия имидж и хармонизиране на динамичния дизайн и оптимална ефективност с помощта на силует на фастбек. Тази награда доказва, че креативността на нашия екип се отплати", каза Матиас Хосан, директор на дизайна в Peugeot.

Peugeot E-3008

Снимка: Peugeot

Новото Peugeot E-3008 се отличава с модерния си и ефективен външен дизайн. Хромираните компоненти са премахнати в полза на боядисаните в сиво детайли на предната и задната броня, а капаците на огледалата и долната част са оцветени в черно. Новата предна част на Peugeot E-3008 е с изцяло нов дизайн на фаровете и решетката на радиатора, центрирани около емблемата на Peugeot.

Компактните фарове с нова пикселна LED технология са в тънка, стилна форма и автоматично настройват светлинния лъч спрямо пътните условия, осигурявайки оптимална видимост. Котешките линии на Peugeot E-3008 отразяват балансираните размери на автомобила, който е един от най-компактните в категорията на изцяло електрическия C-SUV сегмент, като същевременно предлага много място за пътниците и багажа.

Peugeot E-3008

Снимка: Peugeot

Традиционната линия на хечбек е модернизирана с плаващ спойлер, който подсилва силуета на купето и оптимизира аеродинамиката. Задната част на новото Peugeot E-3008 се отличава с динамичен дизайн, който е подчертан от светлинния подпис с три нокътя. Новото Peugeot E-3008 се предлага в новия син цвят Obsession, както и в син Ingaro, бял Okenite, перлено черен, сребрист Artense и сив Titanium.

Новото Peugeot E-3008 е първият модел на марката, оборудван с новия i-Cockpit с 21-инчов HD извит панорамен дисплей, който създава вълнуващ и изтънчен визуален ефект на борда и интегрира цифровия инструментален панел и големия централен сензорен екран.