Името на световния хуманист, удивителен разказвач, авиатор, учен и художник Антоан дьо Сент-Екзюпери ще оживее в новата серия на френската премиум марка DS Automobiles. Колекцията Antoine de Saint-Exupery включва три модела на марката - DS 3, DS 4 и DS 7. Всеки един от новите премиум модели е вдъхновен от пътешествия и завладяващите истории на Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Вижте новите DS 3, DS 4 и DS 7 от серията Antoine de Saint-Exupery  >>  >>  >>

С трите нови модела френската марка DS Automobiles отдава своята почит към гения и автор на повестта "Малкият принц" по случай 80-годишнината от неговата трагична гибел. Новите DS 3, DS 4 и DS 7 ще отразят усилията на екипа на дизайнерското студио на DS в Париж да потърси и открие подходящи препратки към произведенията на автора. Новата колекция от автомобили включва всички варианти на задвижване, предлагани за всеки от моделите - 100% електрически, plug-in хибридни, хибридни, бензинови и дизелови. Предварителните поръчки вече стартираха.

DS 7 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

DS Automobiles продължава своята ежегодна традиция за представяне на нови тематични колекции, следвайки каноните в света на висшата мода. Уникалните предложения на DS Automobiles са ярък израз на реномето на марката и въплъщават ценностите на френската култура.

Новата колекция е блестяща проява на почит към един от символите на френската история. Към един невероятен човек, едновременно поет и пътешественик, автор и герой - Антоан дьо Сент-Екзюпери. Неговите истории си остават нестихващ извор на вдъхновение в продължение на поколения, за да се превърнат и в основа на трите нови модела в колекцията, чиито характеристики са свързани с четири от великите произведения на Антоан дьо Сент-Екзюпери - "Малкият принц", "Южна поща", "Цитадела" и "Нощен полет".

DS 7 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Марката DS Automobiles обедини сили със Saint-Exupery-d'Agay, представляващо наследниците и притежателите на правата на творбите на Антоан дьо Сент-Екзюпери, за да създаде моделите от новата колекция Antoine de Saint-Exupery. В резултат на това забележително сътрудничество, на автомобилната сцена излизат три много специални по своя характер луксозни модела, всеки от които разказва своята история в емблематичния стил на невероятния Антоан дьо Сент-Екзюпери.

DS 4 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Колекцията Antoine de Saint-Exupery обхваща моделите DS 3, DS 4 и DS 7 и ги обединява с емблематичен стил, пряко свързан с историята на пътешественика. С нея марката отдава своята почит към гения по случай 80-годишнината от неговата гибел. Всички модели се отличават с новия специален черен цвят "Нощен полет", специално разработено перлено лаково покритие, чиито пигменти създават фини златисти отблясъци, напомнящи звездното небе на разсъмване. Атмосферата в интериора възражда стила на авиаторите от първата половина на XX век с акценти като тапицериите от издръжлива естествена кожа Nappa в топъл кафяв нюанс Criollo.

DS 7 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Моделите за пореден път илюстрират уникалните умения и желание на DS Automobiles за използване на красиви материали. Фината кожа е съчетана с изцяло нова техника за бродиране върху облицовката на арматурното табло, която напомня за кондензационните следи от полета на самолетите в небесната синева. Обликът на ексклузивната колекция Antoine de Saint-Exupery се допълва и от емблемите във външността и интериора, както и от табелките на праговете на вратите с цитати и рисунки, заимствани от вдъхновяващите произведения на Антоан дьо Сент-Екзюпери, както и неговия подпис, придружен от скициран силует, наподобяващ самолетен фюзелаж. Графичното изображение на пропелера в средата на свой ред напомня на звезда, която може да служи като пътеводна за авиаторите и изобщо за всички хора, поели по своя път. В чест на премиерата на новата колекция, първите 80 клиенти в Европа ще получат сертификат с името на звезда.

DS 3 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Първият модел в колекцията - DS 3 Antoine de Saint-Exupery е с цитат от книгата "Малкият принц" - творба с универсално значение и ярко хуманистично послание, призната за най-превежданото в света литературно произведение. Новият DS 3 Antoine de Saint-Exupery осигурява първокласен комфорт с изпълнението на интериора Opera с тапицерии в кафява естествена кожа Nappa Criollo и специални облицовки на арматурното табло и вратите.

DS 3 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Сатенените бродерии очертават контурите на падаща звезда, а емблематичните за марката перлени шевове са издържани в цвят Terre de Cassel. Изискаността на интериора е подчертана и от кожената облицовка на капака на въздушната възглавница. Върху панелите на праговете на предните врати се чете заимстваният от "Малкият принц" цитат: "За тези, които пътуват, звездите са водачи", придружен от рисунка на автора. Външността на моделите от колекцията Antoine de Saint-Exupery се откроява с елегантните емблеми на предните врати и централните капачки в черен цвят "Нощен полет" на 18-инчовите джанти в дизайн Nice.

DS 3 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Оборудването включва също система за достъп и стартиране без ключ, отопление на седалките и онлайн навигация с DS Iris System и достъп до ChatGPT. Новият DS 3 Antoine de Saint-Exupery е част от новата гама на марката и се предлага във варианти със 100% електрическо задвижване E-Tense, Hybrid, както и в бензинова версия PureTech 130 и дизелова BlueHDi 130. Външното лаково покритие се предлага в трите цвята "Нощен полет", кристално перлен и черна перла в комбинация с черен покрив.

DS 3 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Новият DS 4 Antoine de Saint-Exupery е устремен към приключения и подчертано динамичен. Луксозният модел следва посланието на цитата от "Южна поща" - първата публикувана книга на автора, символизираща смелостта, свободата и верността на човека към света на буквите и на небето. Със своя кафяв интериор Criollo OPERA, декориран с ексклузивни елементи и материи, DS 4 Antoine de Saint-Exupery демонстрира най-доброто от традициите и уменията на DS Automobiles.

DS 4 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Кожената облицовка на арматурното табло кожата впечатлява с двойните шевове Criollo и Terre de Cassel, като декоративните шевове Terre de Cassel са използвани и при облицовките на вратите. Предните седалки са оборудвани с функции за отопление, масаж и охлаждане. Подобно на останалите модели в гамата, арматурното табло е украсено с емблемата Antoine de Saint-Exupery, а върху панелите на праговете на предните врати е изписан цитатът "Но звездите отмерват за нас истинските разстояния" заедно с графична рисунка на самолет.

DS 4 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Джантите са 19-инчови Sevilla с полирани повърхности използват нови централни капачки в стил "Нощен полет". Представителят на колекцията Antoine de Saint-Exupery се предлага във варианти с четирите вида задвижване на DS 4 - plug-in хибридния E-Tense 225, Hybrid, бензиновия PureTech 130 и дизеловия BlueHDi 130. На разположение е избор от три основни цвята на външното лаково покритие в съчетание с покрив в черно - "Нощен полет", кристално перлен и черна перла.

DS 7 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Най-големият модел от серията е новият DS 7 Antoine de Saint-Exupery, който следва посланията в цитата от "Мъдростта на пясъците" - посмъртно издаденият сборник с размисли на автора за човека и човешките отношения. Силата на произведението е отразена и в характера на модела, чиито форми и излъчване предизвикват усещане за комфорт и безопасност.

DS 7 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Осигурявайки огромно удобство на своите пътници, DS 7 Antoine de Saint-Exupery представя ново изпълнение на интериора в кафяво Criollo OPERA. Кожените тапицерии от фина естествена напа е придружена от бродерия Tramontane и перлени декоративни шевове Terre de Cassel. Емблемата Antoine de Saint-Exupery придава завършващ щрих на оформлението на арматурното табло, присъединявайки се към цитата "Това е пътят на диалога между звездите и нас" и графичната скица на звезди върху панелите на праговете на предните врати.

DS 4 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

Допълнителна елегантност във вътрешното пространство внасят останалите декоративни шевове и облицовката на подлакътника в Criollo Brown. Воланът, включително и капакът на въздушната възглавница са изцяло облицовани с кожа в базалтово черно, а предните седалки предлагат отопление, масаж и охлаждане. Остъкляването изолира шума и гарантира максимален комфорт и перфектна акустика в интериора.

Отвън ексклузивността на тази колекция се подчертава от новата емблема Antoine de Saint-Exupery на вратите и оцветените в черно декоративни капачки на колелата. Освен това 21-инчовите джанти "Ню Йорк" са със специален дизайн при версията DS 7 E-Tense 4x4 360. Новият DS 7 Antoine de Saint-Exupery се предлага с Plug-in хибридно задвижване с мощност 225, 300 и 360 к.с., както и с 1,5-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател BlueHDi 130. Палитрата на външните лакови покрития включва четири тоналности - специалният черен цвят Night Flight, както и кристално перлен, черна перла и сапфирено синьо.

DS 7 Antoine de Saint-Exupery

Снимка: DS Automobiles

"Връщайки се към спомените си за Антоан дьо Сент-Екзюпери, ние неминуемо се сещаме за "Малкият принц". И във всеки от нас изниква представата за звезда. Почерпихме вдъхновение именно от нея и я включихме като графично изображение в декорациите и върху вътрешните и външните емблеми. Едновременно с това екипът работи и върху подходящата интерпретация и адаптация на рисунките на Антоан дьо Сент-Екзюпери", каза Тиери Метроз, главен дизайнер на DS Automobiles.

Антоан дьо Сент-Екзюпери - герой, превърнал се в легенда

Убеден хуманист, неповторим разказвач, опитен летец, учен и художник. Антоан дьо Сент-Екзюпери е истинска легенда в не една и две области и за не едно поколение. Още от средата на XX век той се превръща във въплъщение на духа на приключенията, творческата енергия и човешкото състрадание чрез своите литературни творби и се прочува с въздушните си подвизи. Още от най-ранна детска възраст Антоан дьо Сент-Екзюпери се влюбва необратимо в небето и неговите съзвездия.

Антоан дьо Сент-Екзюпери

Снимка: GettyImages

Впоследствие Антоан дьо Сент-Екзюпери започва и развива кариерата си на авиатор като пилот на различни авиокомпании и превозвачи. Многобройните му самостоятелни приключения, сред които и нощни полети над необятната пустиня Сахара се превръщат в плодотворен извор на вдъхновение за литературното му творчество. Пътешествията из небесните простори подхранват въображението му и водят до създаването на много от най-забележителните му произведения, сред които "Южна поща" и "Нощен полет".

Антоан дьо Сент-Екзюпери

Снимка: GettyImages

С излизането на "Малкият принц" през 1943 година, Антоан дьо Сент-Екзюпери окончателно завладява сърцата на хората по целия свят. Тази романтична приказка, украсена със собствените му илюстрации, разказва вълнуващата история на млад принц от далечна планета, който се среща с авиатор, приземен и изгубен в парещите пясъци на пустинята. Чрез приключенията на своя малък принц, Антоан дьо Сент-Екзюпери разкрива своя забележителен поглед към универсални теми като любовта, приятелството, самотата и търсенето на смисъл, завладявайки с магията си милиони читатели в глобален мащаб.

Антоан дьо Сент-Екзюпери

Снимка: GettyImages

Съвсем неслучайно "Малкият принц" на Екзюпери се превръща в най-превежданата литературна творба в историята. По време на Втората световна война Антоан дьо Сент-Екзюпери се включва като французин в съюзническите сили под американско командване и загива по време на въздушна разузнавателна мисия на 31 юли 1944 година, когато самолетът му пада и потъва край бреговете на Средиземно море.

Антоан дьо Сент-Екзюпери

Снимка: GettyImages

Въпреки трагичното преждевременно прекъсване на жизнения му път, наследството на Антоан дьо Сент-Екзюпери продължава да живее чрез вечните му произведения. Като писател той пресъздава с неповторим финес и любов същността на човешките отношения и настроения, а подвизите му като авиатор ще бъдат запомнени завинаги като въплъщение на духа на приключенията и смелостта.

Неговата хуманна житейска философия, която буквално струи от страниците на "Малкият принц" и днес среща отзвук и разбиране сред читателите от всички сфери на живота. Какъв по-прекрасен начин за напомняне и увековечаване на най-важното за всеки човек - на любовта, приятелството и великолепието на света около нас. Така, с целия си живот и творчество, Антоан дьо Сент-Екзюпери се превръща в неоспорим и безсмъртен символ на желанието на човечеството да се докосне до звездите.