Dacia стартира партньорство с емблематичния маратон "Обиколка на Витоша 100 км" - едно от най-многобройните като участници състезания, поставящо пред изпитание издръжливостта на бегачи и колоездачи. Dacia е ексклузивен автомобилен партньор в тазгодишното издание на планинския маратон и колоездене, познат като "Витоша 100", който ще се проведе този уикенд - на 29 и 30 юни.

Новата Dacia Duster ще бъде редом до участниците на старт-финала до резиденция "Бояна". Гостите и участниците в състезанието ще са едни от първите, видели модела в България, с още по-солиден и изявен дизайн, и нови функционалности. Третото поколение на Duster има още по-големи офроуд възможности. Високопроходимият модел на Dacia е оборудван с по-устойчиви материали и хибридни двигатели и продължава да бъде семейният SUV, осигуряващ най-добро съотношение качество-цена в категорията си.

Снимка: Dacia

Благодарение на своята универсалност, надеждност и задвижване на всички колела 4x4, новият Duster прекосява уверено всеки терен и е предпочитан избор на феновете на откритите пространства. Всички те ще могат да разгледат модела, да заявят тест-драйв и закупят тематични артикули на марката по време на маратона. И в двата дни на състезанието на разположение на участниците и посетители ще бъде мобилният бар на Dacia с освежаващи безалкохолни напитки.

В 41-ото издание на "Обиколката на Витоша 100 км" ще се включат над 3000 колоездачи и скороходци, които ще опитат да покорят трасе от близо 100 км. Колоездачите ще стартират първи в събота в 6 часа сутринта, а бегачите - в 23:59 ч. през нощта. Маратонът "Обиколката на Витоша 100 км" е квалификационно състезание за UTMB World Series, чиито ексклузивен автомобилен партньор за събитията в Европа и Африка е марката Dacia.