От 20 до 23 април 2024 г. ще се проведе поредното издание на вече традиционното мотоциклетно изложение в България. Тазгодишното Moto Expo 2024 ще представи над 70 премиерни модели за българския пазар. Освен това ще има нови за страната ни мотоциклетни марки. Всичко това се обуславя от повишаване на продажбите на нови мотоциклети в България за 2023 г. Това са над 2000 продадени нови машини, като по данни на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) те са 1965. Това е с над 500 нови продадени двуколесни спрямо 2022 г. Освен това, регистрираните нови машини са още повече, тъй като има фирми, които не са членове на ААП.

Снимка: Moto Expo

Мястото е същото, както и миналата година - зала "Арена София" (бивша "Арена Армеец"). Залата доказа своите предимства, като по-голяма изложбена площ, по-добра локация за комуникативност за посетителите и изложителите. Тазгодишното Moto Expo 2024 отново се организира от ААП съвместно с утвърдения дългогодишен партньор "Експо Тим" ООД.

В централната зала с площ над 3000 кв.м ще има щандове на вносители на всички големи световни производители на мотоциклети, АТV, скутери, мотопеди, велосипеди, тротинетки, аксесоари, масла и екипировки. Централните фоайета са с площ над 1000 кв.м., заета от щандове на вносители на мотоциклетни аксесоари, екипировка, оборудване и други свързани с индустрията продукти. Отвън пред залата са оформени демонстрационна зона и кът за хранене.

Снимка: Moto Expo

По традиция мотоциклетно изложение Moto Expo 2024 е във време, когато по света стартират продажбите на новите мотоциклети от моделната гама 2024 г. на големите производители. Това обуславя представянето в България на много нови модели и световни премиери. Най-новите си модели ще покажат представителите у нас на световни марки като Aprilia, Benelli, Beta, BMW Motorrad, Can-Am, Ducati, Evinrude, Gasgas, Indian Motorcycle, Harley-Davidson, Honda, Kawasaki, KTM, Kymco, LYNX, Ski-Doo, Brp, Moto Guzzi, Moto Morini, Peugeot Motorcycles, Piaggio, Rieju, Royal Enfield, Sea-Doo, Segway Powersports, Sur Ron, Super Soco, Suzuki, Triumph, Vespa, Yamaha, Zero Motorcycle и др.

Снимка: Moto Expo

Има и нова марка на нашия пазар - Moto Morini, която прави дебют с някои от най-известните си модели. На изложението се завръща и легендарният американски производител Indian Motorcycle. На Moto Expo 2024 ще има и други изненади, а също и новости. Освен това ще има изложители на велосипеди и тротинетки, на машини като ATV и UTV. По време на изложението ще бъдат организирани срещи на посетителите с експерти и представители на производителите. Това е прекрасна възможност всеки да зададе въпроси, да се запознае с последните иновации и да получи ценни съвети от професионалисти в индустрията.

Снимка: Moto Expo

През миналата година по време на Moto Expo през щандовете на изложителите преминаха над 10 000 посетители. Сега се очакват много повече, като се има предвид засиленият интерес на потребителите към мотоциклетите и скутерите в България.

В зала "Арена София" освен по-голяма и леснодостъпна изложбена площ, за посетителите има безплатен паркинг с над 800 места. За всички дошли на изложението ще има като винаги и допълнителни забавления.

Снимка: Moto Expo

През уикенда посетителите ще могат да видят "Глобуса на смъртта" от Цирк Колозеум. За разлика от миналата година, той сега ще е подвижен и мотоциклетистите ще предоставят допълнителни емоции и напрежение сред зрителите. Освен това има демонстрации и стънт шоу, зона за хранене и релакс. Работното време на Moto Expo 2024 е от 10:00 до 19:30 часа през дните от 20 до 22 април, а в последния ден 23 април, мотоциклетно изложение ще бъде отворено от 10:00 до 14 часа. Билети за изложението Moto Expo 2024 могат да се купят на bilet.bg, eventim.bg, grabo.bg, epaygo.bg и на място в залата.