Десет мотоциклета Honda ще дебютират на предстоящото изложение Moto Expo 2024 в София. Машините пристигат у нас само няколко месеца след премиерата си на международния салон EICMA в Милано. Под победоносното крило на Honda на българския пазар навлиза флотилия четири нови модела от категорията Super Sport, три от Naked и още толкова от ON/OFF. Новостите засягат и гамата на скутерите, като всички представители на семейство Forza са с по-свежи цветове.

Вижте гамата на Honda и Мoto Morini на изложението Moto Expo 2024  >>  >>  >>

Четири спортни легенди дебютират на Moto Expo 2024 и това са CBR 1000 RR-R & SP, CBR 650 R, CBR 600 RR и CBR 500 R. За разработването на новите спортисти на марката е използван опитът на състезателните машини на Honda Racing Corporation. CBR 1000 RR-R Fireblade и версията му SP са още с по-висока производителност в средния клас на оборотите.

Honda CBR 650 R

Снимка: Honda

Универсалният боец CBR 650 R и голият му брат с идентична кубатура разчитат на Honda E-Clutch - първият в света автоматичен мотоциклетен съединител. Вдъхновеният от Moto GP и много търсен мотоциклет CBR 600 RR се завръща в гамата на Honda, зареден с авангардна електроника, а CBR 500R ще даде шанс на начинаещите мотористи да получат първи сериозен досег с истинския спорт. Малкото "острие" в гамата на Honda ще се хареса и на по-опитните ездачи, търсещи бюджетна алтернатива на големите състезателни машини.

Honda CB 1000 Hornet

Снимка: Honda

Hornet увеличава семейството си с две нови кубатури - CB 1000 и CB 500. Отличават се с характерните за "стършела" агресивен дизайн и отлично аеродинамично представяне. Флагманът CB 1000 разчита на пренастроена версия на двигателя на CBR 1000 RR, осигуряващ пикова мощност над 110 кВт и повече от 100 Нм въртящ момент. Следващото издание на CB 650 R е още по-динамично и разчита на новата технология E-Clutch, способна да превърне начинаещия мотоциклетист в експерт.

Honda Africa Twin

Снимка: Honda

Новите машини CRF 1100L Africa Twin и вариантът Adventure Sports получават 7% повече въртящ момент. За първи път моделът ще се предлага с опцията Showa EERA за електронна настройка, която оптимизира работата на амортисьорите при всякакъв терен. С новия мотоциклет Honda NX 500 в гамата на марката се завръща емблематичното обозначение NX като нов X-over. Машината е еднакво подходяща за път с много завои, чакълести трасета и преходи на дълги разстояния.

Honda NX 500

Снимка: Honda

Една от най-старите италиански мотоциклетни марки, оцеляла и до днес - Мoto Morini, стъпва на българския пазар с три модела чрез официално представителство. Първите мотоциклети Moto Morini бяха доставени в България броени дни преди официалния старт на мотосезона. По време на Moto Expo 2024 ще се състои премиерата на моделите X-Cape, Seiemmezzo SCR и Seiemmezzo STR.

Новата мотоциклетна марка за българския пазар влиза смело в играта чрез компанията "Астреко Моторс", а до крайни клиенти ще достига чрез дилърската мрежа на "Бултрако Моторс", оторизиран дилър и на марката Honda. Съвременната гама на марката Moto Morini се състои от три модела, като всички те са с 3-годишна гаранция и развиват максимална скорост 170 км/ч. Цените започват от 13 990 лева.

Снимка: Moto Morini

Новият X-CAPE е мултифункционален, стилен, комфортен, забавен, приключенски модел с атрактивен дизайн. 19-инчовото предно колело и широката предна регулируема вилка с диаметър 50 мм гарантират отлично управление и правят мотоциклета еднакво добър за планински преходи и офроуд трасета. Спортният и елегантен нейкид Seiemmezzo STR е мотоциклет, ориентиран към всички почитатели на "голите" машини. Красивият нейкид е съвършеният микс от динамика, ефективност и спортно излъчване.

Снимка: Moto Morini

Новият Seiemmezzo SCR е атрактивен модел в ретро стил, насочен към почитателите на ретрото. Откроява се с бляскавия си и атрактивен стил на скрамблер. Той е мултифункционален и винаги готов да ви води към нови усещания, като е идеалната комбинация от идеи и впечатляващ дизайн.

Снимка: Moto Morini

Предстоящото изложение Moto Expo 2024 ще се състои от 20 до 23 април 2024 г. в зала "Арена София", бивша "Арена Армеец". Работно време на Moto Expo 2024 е от 10:00 до 19:30 часа на 20, 21 и 22 април, а на 23 април ще бъде отворено от 10 до 14 часа. Изложението Moto Expo 2024 се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор "Експо Тим".

В зала "Арена София" освен по-голяма и леснодостъпна изложбена площ, за посетителите има безплатен паркинг с над 800 места. За всички дошли на изложението ще има и още забавления. Това са "Глобуса на смъртта", демонстрации и стънт шоу, зона за хранене и място за релакс.

Снимка: Moto Expo