На предстоящото изложение Moto Expo 2024 ще има разнообразни машини за приключения сред природата и в града. Посетителите ще могат да видят скутери за градска и междуградска мобилност, спортни байкове за шосе и писта, туръри за пътешествия, адвенчъри за разходки сред природата, кросарки, ATV и UTV за екстремни изживявания, дори джетове за морски екшън.

Вижте още от експонатите на изложението Moto Expo 2024  >>  >>  >>

Марките Kymco и Benelli ще са изложени на щанда на "Мотопойнт" с площ 198 кв м, като сред най-интересните модели ще бъдат легендарните мотоциклети Benelli, така и най-новите модели скутери на Kymco. Всички премиери на Kymco са скутери от тежка категория. Xciting VS400 е бестселърът за миналата година, който ще бъде в центъра на вниманието на това изложение. Машината е перфектната комбинация от стил, комфорт и мощност. Задвижва се 400-кубиков двигател с максимална мощност от 34 к.с. при 7250 об/мин. Скутерът е оборудван с тракшън контрол, LED светлини и стопове, Keyless система на запалване.

Kymco Xciting VS400

Снимка: Moto Expo

Kymco CV3 е най-мощният триколесен скутер в България. Той е с 550-кубиков двигател с мощност 51 к.с. при 7500 об/мин и е много удобен за дълги пътувания. Има мултимедийна система и навигация Noodoe, Power Transmission Matrix за перфектно разпределение на теглото на скутера. На пътя и извън него е силата на скутера DTX 360, който прилича на приключенски мотоциклет. Големият AK-550 Premium също се нарежда сред големите скутери, които съчетават елегантен дизайн с висока производителност.

Benelli е легендарна марка мотоциклети от Италия. След нейното възраждане, популярността на марката непрекъснато нараства. Така моделът TRK 702X се превърна в бестселър в Италия. Тази машина ще бъде и фокусът на изложението. TRK 702X е типичен адвенчър, способен да покори всяко предизвикателство на пътя и да се справи с всякакъв тип терени. Двигателят му е 698 куб. см с макс. мощност 70 к.с. при 8000 об/мин. Забележителен е фарът с двоен LED модул, 5-инчов TFT цветен дисплей и Bluetooth свързване с телефон.

Benelli TRK 702X

Снимка: Moto Expo

TRK 502X и TRK 251 са по-малките братя на TRK 702X. Те са идеалният избор за начинаещи и професионални мотористи. Съчетават удобство и надеждност за всяко приключение. BN 125 и TN 125 са бестселъри в ниския сегмент за изминалата 2023 г., подходящи за начинаещи и прохождащи мотористи. Възможност за управление с категория А1.

Leoncino 800 и 800 Trail, 502 C и Imperiale 400 са модели, които съчетават класически дизайн със съвременна технология. Най-новият модел на щанда на "Мотопойнт" на Moto Expo 2024 идва от изложението в Милано, а името му е TNT 500. Той ще бъде при дилърите в края на 2024 г. Мотоциклетът има стилен и модерен външен вид, 500-кубиков двигател с максимална мощност 47,6 к.с. при 8500 об/мин.

Benelli 502C

Снимка: Moto Expo

Освен мотори и скутери, на щанда на "Мотопойнт" ще бъдат представени и каски за мотори Arai с фокус върху новият модел Tour X-5, мото екипировка от RST от сезон 2024, мото крос и ендуро екипировка FLY Racing, както и германски масла и добавки за мотори и скутери от Liqui Moly.

По традиция най-новите машини от гамата за екстремни изживявания от марките Can-Am и Sea-Do ще бъдат изложени на щанда на Zundert Extreme. Палитрата се допълва и от двата водни джета Sea-Do - RXP-X RS и SPARK TRIXX. RXP-X RS е с двигател с 325 к.с., който е най-мощният звяр на пазара за търсачи на истинско приключение във водата. Част от иновациите са нов турбо механизъм, по-високи обороти и ускорение, клапани с усилени пружини, спортен вид, премиум аудиосистема, 7,8-инчов пълноцветен широкоъгълен дисплей, регулируемо кормило.

Sea-Do GTI 130

Снимка: Moto Expo

SPARK TRIXX е машина за забавление в следваща генерация и ново ниво на еволюция с уникални нови функции за управление и е с искрящи нови цветове, предизвикващи фурор на всеки плаж. Триколесният мотор Can-Am SPYDER RT е с модерен външен вид, повишен комфорт и допълнително място за съхранение. Spyder RT не е просто ключът към приключението на три колела, той е върхът на луксозното пътуване.

Новият Can-Am MAVERICK R е на фокус тази година. Дълго чакана машина от клиентите и силно впечатляваща. Офроуд премиерата е несравнима с другите машини в сегмента. Тя преминава с лекота през всички трасета и не прави компромиси с мощност, комфорт и стил. Renegade X е най-мощното ATV на марката. То е от ново поколение и преден диференциал. Тези машини са създадени да променят играта на движение по офроуд терените.

Can-Am MAVERICK

Снимка: Moto Expo

Предстоящото изложение Moto Expo 2024 ще се състои от 20 до 23 април 2024 г. в зала "Арена София", бивша "Арена Армеец". Работно време на Moto Expo 2024 е от 10:00 до 19:30 часа на 20-22 април, а на 23 април - от 10 до 14 часа. В зала "Арена София" освен по-голяма и леснодостъпна изложбена площ, за посетителите има безплатен паркинг с над 800 места.

За всички дошли на изложението ще има и още забавления. Това са "Глобуса на смъртта", демонстрации и стънт шоу, зона за хранене и място за релакс. Тазгодишното изложение Moto Expo 2024 се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор "Експо Тим".