Следващата генерация скутери на Peugeot вече е в България и ще бъде представена на предстоящото Moto Expo 2024 от 20 до 23 април в зала "Арена София". Всички любители на 2- и 3-колесните моторни превозни средства ще имат възможността да се запознаят отблизо с новия скутер Peugeot XP400 и с последните версии на емблематичните скутери на Peugeot - Django, Tweet и Metropolis. и с последните версии на емблематичните скутери на Peugeot - Django, Tweet и Metropolis.

Вижте новите скутери на Peugeot - Django, Tweet, XP400 и Metropolis  >>  >>  >>

С актуализираната си моделна гама Peugeot Motocycles гордо подчертава своята 126-годишна френска история, като същевременно гледа към бъдещето на градската мобилност. Всички продукти от новото поколение са създадени да привличат още от пръв поглед. По време на Moto Expo 2024 посетителите ще могат да се възползват от специалните ценови предложения и лизингови условия за наличните на склад скутери Peugeot.

Снимка: Peugeot

Скутерът Peugeot Django EVO е същинската модерна класика в действие. Футуристичен и мощен, той отново е неподражаем член на семейството Peugeot Motocycles с отличителните си светлини, силует и технологии от висок клас. Удобен и елегантен, той ще привлече онези, които желаят да изразят своя уникален стил при всяко излизане на пътя. На Moto Expo 2024 моделът ще бъде представен във версията Allure, със 125-кубиков, 1-цилиндров, 4-тактов двигател с електронно впръскване и течно охлаждане.

Той развива мощност от 12,9 к.с. при 8500 об/мин и въртящ момент от 12 Нм при 6500 об/мин. За безопасността на пътя подпомагат двуканалния ABS, дисковите спирачки и хидравличното окачване, за лесното управление и сцепление - 12-инчовите джанти, оборудвани с гуми 110/70 R12 и 120/70 R12, а за добрата позиция на водача, височината на седалката от 778 мм. Резервоарът събира 7,2 литра гориво, достатъчно за дълги пътувания в натоварения градски трафик.

Peugeot Django EVO

Снимка: Peugeot Motocycles

Новият скутер Peugeot Django EVO е не само израз на модерната елегантност на Peugeot, но и на най-съвременните технологии. Моделът разполага с шестоъгълен фар и характерни LED светлини и индикатори, както и с TFT дисплей за информационно свързване със смартфон, с USB вход, а също и с вградена система за интелигентен ключ, която позволява стартиране на превозното средство, заключване на жабката и отваряне на отделението за съхранение под седалката без използването на физическия ключ.

За допълнително удобство мястото за съхранение е осветено и е достатъчно за една джет каска. Django EVO може да бъде оборудван и с алуминиева подложка и облегалка за пътника. Като опция към стандартните съоръжения за съхранение на багаж може да се добави и горен куфар.

Снимка: Peugeot

Peugeot XP400 e съчетание между първокласен градски скутер и мотоциклет, с който Peugeot Motocycles отново навлиза в GT сегмента. Моделът привлича погледите с характерните за Peugeot предни фарове и задни светлини, наподобяващи лъвски зъбии нокти, както и с динамичния си профил, предаващ му приключенска визия. Peugeot XP400 се отличава не само с дизайна си, но и с техническите си характеристики, които го приближават към мотоциклетите. Двигателят му е 400-кубиков Евро 5, развиващ мощност 36,7 к.с. при 8150 об/мин и 38,1 Нм въртящ момент при 5400 об/мин.

Спирачната система е с двуканален ABS, двоен преден диск с диаметър 295 мм и заден диск с диаметър 240 мм, а окачването е с обърната вилка отпред и със заден амортисьор. Новото Peugeot XP400 е комбинация и от производителност и модерни технологии. Големите му колела със спици и с гуми 110/70 R17 отпред и 160/60 R15 отзад го пригаждат не само към градската среда, но и към откриването на нови хоризонти по извънградските пътища.

Снимка: Peugeot

Таблото му е свързано с 5-инчов TFT екран, който насочва водача завой след завой, а запалването е с интелигентен ключ, осъществяващ контакт от разстояние. Наличен е и USB вход за свързване или презареждане на смартфона, а под двуместната седалка е разположено отделение за съхранение на пълноразмерна каска.

Новото Peugeot XP400 предлага удобства не само за водача, но и за пътника зад него - практични дръжки и висококачествени подложки за краката. Моделът е разработен в две версии: Allure и GT, като GT се предлага в сив и в бял цвят, а Allure - в зелен и в черен.

Снимка: Peugeot

Peugeot преоткрива един от най-продаваните си скутери в Европа - Tweet. Стабилен и практичен новият модел добавя и открояващ се дизайн с ъглови линии, шестоъгълен фар и габаритни светли с формата на "лъвски нокти". Модерният Tweet придава страхотно усещане за безопасност чрез големите си колела, които му осигуряват добро поведение на пътя, и е проектиран да бъде комфортен - с равен под и алуминиева сгъваема степенка за пътника.

У нас се предлага с 50-кубиков, 1-цилиндров, 4-тактов двигател с електронно впръскване и въздушно охлаждане, който развива мощност от 3 к.с. при 8000 об/мин и въртящ момент от 3 Нм при 6000 об/мин. Оборудването на модела е от най-висок клас: LED светлини, табло с LCD екран, USB вход, двойна седалка и отделение за съхранение на джет каска.

Peugeot Tweet Standart

Снимка: Peugeot Motocycles

Удобен в градския трафик, новият Tweet има динамично поведение благодарение на здравото си шаси, теглото си от само 97 кг и добре обмисления си размер, при който седалката е позиционирана на 790 мм от земята за максимално комфортна позиция на водача. Различните цветове, в които се предлага - син, бял, сив и черен, дават възможност на всеки да изрази собствения си стил.

Триколесният скутер Peugeot Metropolis съчетава иновация, комфорт, ефективност, производителност и безопасност. Той е идеален за градско и извънградско пътуване, дизайнът му включва характерното за френския лъв оформление на предните и задните светлини, отговаряйки на очакванията и на най-взискателните клиенти - DRL фарове, регулируемо предно стъкло, тапициран багажник, широка седалка, удобни ръкохватки за пътника, равен под и голяма товароносимост.

Peugeot Tweet Standart

Снимка: Peugeot Motocycles

Новият скутер Peugeot Metropolis е с вградени авангардни технологии от автомобилната индустрия, като ABS и системата за предупреждение в случай на аварийно спиране. Неговата стабилност е гарантирана чрез системата против накланяне, хидравличното окачване и трите колела - две предни с размер 110/70 R13 и едно задно - 140/70 R14. Със своя 400-кубиков френски двигател PowerMotion, той развива 35,6 к.с. при 7200 об/мин и 38,1 Нм въртящ момент при 5750 об/мин.

Увеличеният въртящ момент при ниските обороти и технологията LFE превръщат всяко пътуване в приятно, тихо и икономично изживяване. Спирачната му система е оборудвана с два диска отпред и един отзад, както и със системи ABS и SBC, а пробегът му може да достигне до 300 км при пълен резервоар от 13 литра, което позволява уверено шофиране по магистралата и предприемане на дълги пътувания.

Peugeot Metropolis

Снимка: Peugeot Motocycles

Peugeot Metropolis e сред най-технологично напредналите триколесни скутери на пазара, благодарение на информационно-развлекателната си система Peugeot i-Connect и интелигентното табло, чрез които осигурява свързаност и безопасност при всяко пътешествие.

Новият скутер Peugeot Metropolis GT, който ще бъде изложен на Moto Expo 2024, умело съчетава спортния дух с изискан дизайн. Той е създаден за търсачите на силни усещания. Версията GT се отличава от другите две модификации на модела - Active и SW, със спортния си завършек, късото опушено предно стъкло, сивия цвят Shark и плоския алуминиев под.

Peugeot Metropolis

Снимка: Peugeot Motocycles

Динамичното му поведение е оптимизирано чрез специфично окачване - отпред е с общата за гамата система с единичен амортисьор, а отзад е с двоен хидравличен амортисьор с въздушно регулиране. Неговото атлетично излъчване се подчертава от лъскавите 13-инчови черни алуминиеви джанти с оранжеви кантове, а гравираното обозначение GT върху кормилото, ръчната спирачка и бутоните за предупреждение допълват спортния образ.