Повечето държавни лидери използват луксозни лимузини, за да се придвижат. Ръководителят на Северна Корея – Ким Чен Ун, не прави изключение, тъй като използва брониран Mercedes-Benz S600 Pulman, за който се твърди, че е подарък от властите в Русия.

Оказва се обаче, че председателят на партията на труда в КНДР не се притеснява и от далеч по-скромни автомобили. През уикенда той е посетил армейска част, ферма за тръстика и други икономически обекти, като е бил превозен от стара Лада Приора, предава Automedia.

На снимката, разпространена от агенция Yonhap, се вижда, че подглавникът на предната пътническа седалка е премахнат, като там е поставена дръжка. Върху специалния калъф на задните седалки пък има голям герб, който явно показва, че колата вози ВИП-персона.

Самата Priora на снимката не е никак млада, тъй като подобни дръжки на вратите се поставят на автомобилите, произведени преди 2009 г. Освен това се вижда, че и задното окачване е в лошо състояние, но това явно не притеснява лидера на Северна Корея и охраната му.