През лятото Hyundai Motor представи електрическия си модел Inster, а сега компанията обяви предстоящото пускане на пазара на Inster Cross - нов вариант на изцяло новия Inster. Този малък кросоувър ще предложи на клиентите гъвкавостта на Inster, докато ги съпътства в техните малки приключения на открито.

Новият Hyundai Inster Cross се отличава със смел дизайн на кросоувър и се позиционира между моделите от сегмент А и сегмент В. Просторният интериор и големият багажен обем на базовата версия на Inster вече предлагат на клиентите по-добра маневреност, практичност и гъвкавост. Новият Hyundai Inster Cross се отличава с характерни екстериорни и интериорни дизайнерски елементи, създадени специално за клиентите, които водят активен начин на живот на открито.

Снимка: Hyundai

Новият Hyundai Inster Cross разполага с широки, правоъгълни предни и задни брони, които подчертават неговия авантюристичен характер, както и релефни черни защитни панели по периметъра на цялата каросерия. Предните и задните предпазни кори, заедно със страничните прагове и 17-инчовите алуминиеви джанти, осигуряват допълнителна защита при шофиране по неравни пътища.

Стандартно новият модел се предлага с греди на покрива, а като опция може да се добави и багажник за транспортиране на всичко необходимо за ежедневни задачи, спорт на открито или къмпинг. Кросоувърът се предлага в ексклузивен външен зелен матов цвят Amazonas, както и в още пет цвята, някои от които са налични с двуцветен черен покрив - бял Atlas, слонова кост Ivory, матовосребрист Aero, перленочерен Abyss и масленозелен каки Tomboy.

Снимка: Hyundai

В интериора на новия Hyundai Inster Cross ще предлага специална комбинация от цветове и тапицерии като сив текстил с акценти в цвят лайм. Уютният интериор ще бъде допълнен с цветни акценти на арматурното табло. Както и базовият модел, новият Hyundai Inster Cross ще се предлага стандартно с набор от функции, които са характерни за автомобилите от по-високите сегменти.

Освен че предлага до 360 км изцяло електрически пробег, моделът може да бъде зареден от 10 до 80% за около 30 минути. Новият Hyundai Inster Cross предлага и водещ в сегмента пакет за безопасност, включващ асистент за шофиране по магистрала версия 1.5, интелигентен круиз контрол и асистент за избягване на челен сблъсък версия 1.5.

Снимка: Hyundai

Интериорът предлага истинска гъвкавост с възможност за сгъване на всички седалки, проходен достъп на предния ред и седалки на втория ред, които са разделени в съотношение 50/50 и могат да се плъзгат и наклоняват. Производството на новия Hyundai Inster Cross ще започне по-късно тази година в завода на Hyundai в Южна Корея.