Милиардерът и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е поискал от адвокатската кантора Cooley LLP да уволни един от адвокатите си - или в противен случай да загуби автомобилния производител като клиент. Това се посочва в нова статия на Wall Street Journal.

Мъск явно смята да се разправи с бивш адвокат на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, който по-късно се е преместил на работа в Cooley LLP. По-рано той е интервюирал предприемача по време на разследването на твърдението му от 2018 г., че има достатъчно финансиране, за да направи Tesla частна компания. Според Илон Мъск, тогава юристът се е държал „зле“ с него.

Според WSJ, фирмата все още не е уволнила адвоката. Ето защо не е изненада, че компанията за производство на електрически автомобили вече проучва други възможности за кантора. И частната космическа компания SpaceX, също ръководена от Мъск, няма да ползва услугите на Cooley LLP.

Изпълнителният директор е добре известен с множество вражди, често пъти с регулатори. Това включва Федералната авиационна администрация в САЩ, Джеф Безос и дори собствения му баща. Не е ясно обаче как повечето от тези спорове служат на бизнес интересите на Илон Мъск.