Електромобилът приятно изненада специалистите, след като успя да се престрои рязко със скорост 83 км/ч и по този начин изпревари повечето съвременни модели от този клас, предава Automedia.

"Лосовият тест" е едно от най-трудни изпитания за автомобилите. При него се отчита управляемостта на превозното средство, което трябва да избегне внезапно появило се на пътя препятствие. Колата трябва да продължи по зададената траектория, като извърши рязка маневра, без да събори някой от конусите. Резултатът се брои за положителен, ако автомобилът се е справил със скорост 77 км/ч.

Изпитанията за Model Y започват със скорост 73 км/ч, като кросоувърът не се затруднява. Постепенно скоростта се увеличава като електромобилът се справя отлично при 83 км/ч. При това тестът е успешно покрит от двама различни шофьори.



Експертите от km.77 отбелязват отличната управляемост на кросоувъра, както и идеалната работа на системата за стабилизация и на окачването. Според тях, настройките на Model Y му позволяват отлично да се справи и с най-сложната ситуация на пътя.