За френската марка това е първа крачка в света на SUV-купетата, които стават все по-търсени и съответно все повече на брой.

Този клас автомобили беше създаден от BMW с X6, след което в него се включиха и другите два големи германски премиум-производители - Audi и Mercedes. Естествено, техните модели няма как да се конкурират с Arkana (най-малкото, защото са много по-скъпи). Има обаче достатъчно предложения в ценовия сегмент на крос-купето на Renault, който е в рамките на 30 000 евро.

Нека все пак си припомним какво представлява самата Arkana. Моделът беше разработен специално за пазара в Русия, където бързо успя да се наложи и да запише сериозни продажби. Европейската версия е различна като платформа и задвижване, а също така и като оборудване и предлагани екстри.

Това е и причината, поради която нейната цена достига 30 000 евро. За тази сума клиентът получава SUV-купе с дължина 4,57 метра и багажник с обем 518 литра (1311 литра при свалени задни седалки). На 30 350 евро е оценена версията с 1,3-литров бензинов турбомотор с мощност 140 к.с. и мека хибридна система.