Така компанията запазва традицията, според която названията на нейните модели започват с "K" и завършват на "Q", предава Automedia.

Само преди дни директорът по продажбите на Volkswagen Group - Кристиан Далхайм, заяви пред Automotive News Europe, че Skoda няма да предлага достъпни като цена модели, с които да се конкурира с евтините автомобили на Renault и Dacia. А това означава, че Kushaq, ще бъде създаден по проверената формула - платформа, агрегати и основни детайли на Volkswagen.

"Сравненията с Duster не ми харесват, защото не искаме Skoda да се конкурира с този автомобил. Skoda си има други конкуренти - френските марки и Ford, разбира се. И този подход привлича повече клиенти, отколкото преминаването на марката в бюджетния сегмент", допълни Далхайм.

На първо време новият кросоувър на Skoda ще бъде насочен към индийския пазар, като нова личи и от името му, което в превод от санскрит означава "Управник" или "Крал". Самият модел представлява серийна версия на концептуалния Vision IN, представен през 2019 година.

Официалната премиера на Kushaq е предвидена за март, като тогава ще станат ясни техническите му характеристики. Очаква се, на първо време кросоувърът да се предлага само с малки бензинови двигатели - с обем 1,0 и 1,2 литра.