Германският производител Porsche готви сериозно увеличение на модерната си гама през 2021 година.
Това разкриват участници във форума Taycan EV, които са получили достъп до документи, съдържащи плановете на компанията, предава Automedia.

В случая Porsche ще заложи на стратегия, използвана и от други производители на луксозни автомобили. Марката ще предложи познати вече модели, които ще получат нови модификации и по-богато оборудване. Най-ярките примери за това Macan и Porsche 911, чиято гама ще бъде разширена с нови версии.

Известно е, че сред новите модели за 2021 година попадат Porsche 718 Boxster, 911 GT3, Taycan Cross Turismo, Turbo, 4S, Turbo S и Macan EV. Най-скъпият е електрическото комби Taycan Cross Turismo, което ще получи нов задвижващ агрегат с мощност 750 конски сили и ще струва минимум 200 000 щатски долара.

Porsche вече стартира обновяването на гамата си, като предложи две нови хибриди версия на кросоувъра Cayenne. Това са Cayenne E-Hybrid и Turbo S E-Hybrid (на снимката), които получиха акумулатори с повишен от 14,1 на 17,9 кВт/ч капацитет. Мощността на задвижващия агрегат при по-мощният вариант е 700 конски сили и 870 Нм, като само на ток той може да измине до 42 км. Пробегът на електричество при Cayenne E-Hybrid е 48 км.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Porsche


Нови автомобили