Това разкриват участници във форума Taycan EV, които са получили достъп до документи, съдържащи плановете на компанията, предава Automedia.

В случая Porsche ще заложи на стратегия, използвана и от други производители на луксозни автомобили. Марката ще предложи познати вече модели, които ще получат нови модификации и по-богато оборудване. Най-ярките примери за това Macan и Porsche 911, чиято гама ще бъде разширена с нови версии.

Известно е, че сред новите модели за 2021 година попадат Porsche 718 Boxster, 911 GT3, Taycan Cross Turismo, Turbo, 4S, Turbo S и Macan EV. Най-скъпият е електрическото комби Taycan Cross Turismo, което ще получи нов задвижващ агрегат с мощност 750 конски сили и ще струва минимум 200 000 щатски долара.

Porsche вече стартира обновяването на гамата си, като предложи две нови хибриди версия на кросоувъра Cayenne. Това са Cayenne E-Hybrid и Turbo S E-Hybrid (на снимката), които получиха акумулатори с повишен от 14,1 на 17,9 кВт/ч капацитет. Мощността на задвижващия агрегат при по-мощният вариант е 700 конски сили и 870 Нм, като само на ток той може да измине до 42 км. Пробегът на електричество при Cayenne E-Hybrid е 48 км.