Новата Giulia GTA е технически и концептуално вдъхновена от Giulia GTA от 1965 г.: „Gran Turismo Alleggerita“, разработена от Autodelta, базирана на Giulia Sprint GT, която донесе безброй спортни успехи на марката в световен мащаб, предава Autoclub.

Базирана на Giulia Quadrifoglio, Giulia GTA е оборудвана с по-мощна версия на двигателя Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo, и вече е с 540 конски сили. С използването основно на ултра леки материали, тя се характеризира и възползва от намаляване на теглото от 100кг в сравнение с Giulia Quadrifoglio, постигайки най-доброто в съотношение тегло - мощност от 2,82 кг / к.с.

Вижте как изглежда автомобила >> >> >>


В автомобила са разработени и специфични технически решения за аеродинамика, настройки и управление. Giulia GTAm привлича вниманието със спортно-екстремна 100% версия на GTA, характеризираща се с две спортни седалки, аеродинамичен дизайн и 6-точкови предпазни колани.

Alfa Romeo вече приема предварителна резервация за Giulia GTA и GTAm, които се предлагат само за 500 сертифицирани и номерирани автомобила. Късметлийте купувачи ще получат един изключителен автомобил, но в България вече четирилистната детелина ще им донесе късмет и в ненадминато следпродажбено обслужване от новия представител на марката за нашата страна – „Витоша Ауто“.

На 24 юни Алфа Ромео ще достигне важен етап от своята забележителна история - 110 години активни бизнес операции. През този период, повече от век, инженерите и дизайнерите на Alfa Romeo неотклонно се стремят към иновации, като винаги остават верни на ДНК-то на марката.

През годините това ДНК - перфектната комбинация от спортно поведение и елегантност - сътвори не само някои от най-емблематичните превозни средства, създавани някога, но и автомобили, които са у дома си както на пистата, така и на всяко изложение за дизайн. За да отбележи 110-ия си рожден ден, Alfa Romeo ще удиви феновете с автомобил, който отговаря напълно на връщането към корените на марката и в същото време припомня за един от най-емблематичните автомобили на бранда - Giulia GTA.