Това са моделите Mercedes-AMG GLE 63 Coupe 4Matic + и GLE Coupe 63 S Coupe 4Matic +, които на външен вид да почти идентични, но все пак има и малки разлики.

Купеобразните кросоувъри и са получи фирмената решетка на радиатора Panamericana, агресивни въздухозаборници и мощни предни брони. Дизайнерите на марката са променили и конструкцията на предните фарове, които са с по-големи размери и подчертават атлетични вид на двата автомобила.

Вижте как изглежда мощното крос-купе >> >> >>


Базовата модификация AMG GLE 63 Coupe получава 21-цолови джанти, докато при модела с индекс S те са 22-цолови. Германският производител е подготвил за клиентите си "нощен пакет", който прави колата още по-впечатляваща. Той включва тонирани стъкла, преден сплитер в черно, гланцирани тръби на изпускателната система и други черни акценти.

Основата разлика между двете версии е под капака. Вариантът AMG GLE 63 Coupe разчита на 4,0-литров V8 двигател с 571 к.с., докато GLE Coupe 63 S получава същия мотор, но вече с 612 к.с. И в двата случая има стартер-генератор, добавящ още 21 к.с., както и 9-степенна автоматична скоростна кутия с няколко режима на движение.

Крос-купета са оборудвани с фирмената система за задвижване на четирите колела AMG Performance 4Matic + с променливо разпределение на въртящия момент. По-слабата версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди, а по-мощната - за 3,8 секунди. От компанията са подготвили няколко режима на работа на шасито в зависимост от условията, като кросоувъите са оборудвани със задени диференциал с електронно управление за предотвратяване на занасянето в завой.