Спортната кола с минималистичен дизайн е изградена върху основата на кабриолета Portofino. При това от компанията твърдят, че Roma се явява абсолютно нов модел.

Основни конкуренти на автомобила се явяват Aston Martin Vantage и Mercedes-AMG GT. Цените на машината ще бъдат оповестени в най-близко време. Началото на продажбите на спортната кола за планирани за следващата година.

Вижте как ще изглежда моделът >> >> >>


Дизайнът на Ferrari Roma в изпълнен в ретростил и в нещо напомня Daytona. Дължината на спортния автомобил съставлява 4656 мм, широчината - 1974 мм, а височината - 1301 милиметра. Размерът на колесната база е равен на 2670 милиметра.

Теглото на колата е 1472 килограма. Машината е получила адаптивни светодиодни фарове, агресивни брони и изпъкнали релефни крила. В салона се е появила необичайна за Ferrari централна конзола, цифрово приборно табло, сензорен дисплей и отделен екран за пътника.

Спортният автомобил е задвижван от 3,9-литров турбо V8 бензинов двигател. Мощността на агрегата е 620 к.с. при 760 Нм въртящ момент. Двигателят работи във връзка с осемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

За първи път такова предаване беше представено в хибридното Ferrari SF90 Stradale. Ускорението от място до стотица отнема само 3,4 секунди. Максималната скорост е 320 километра в час.