Ford възроди популярния си модел Puma, но като компактен SUV, който получава името на спортното купе, а сега стана ясно, че компанията ще представи и версия ST на новата Puma, предава Automedia.

Вижте как изглежда Ford Puma >> >> >>

Премиерата на Puma ST ще е към края на следващата година, но фотографите вече заловиха прототипи по време на тестове на Северната дъга на „Нюрбургринг”, като явно разрастването на ST гамата на марката ще продължи.

Почти сигурно Puma ST ще получи 1,5-литровия 3-цилиндров мотор от Fiesta ST с мощност 201 конски сили, въпреки че засега няма официално потвърждение, че проектът Puma ST ще получи зелена светлина.

В същото време ST поема по пътя на самостоятелен спортен подбранд и моделите с това означение ще стават все повече, като в Европа Ford предлага Fiesta ST и Focus ST.

От Fiesta ST идва и платформата В3, която ще се използва при Puma ST, а спортният SUV ще получи по-твърдо спортно окачване, по-големи спирачки и допълнителни аеродинамични елементи за каросерията в сравнение с базовата версия на Puma.