По всяка вероятност ще видим този автомобил още преди края на 2019 година.

За такава възможност загатва дкладът на марката Full Year Earnings Review and 2019 Outlook (PDF), в който се появява "изцяло нов електрически кросоувър."

През миналата година стана ясно, също така, че Ford ще възроди легендарното си име Mach 1. Изглежда, то няма да бъде използвано в оригиналната си форма, тъй като от фирмата запазиха в патентното бюро няколко негови разновидности.

Така, най-вероятно въпросния електрически SUV ще носи името Mach Е или Mach-E (с тире между Mach и Е). Документите за запазване на имената са подадени на 26 ноември тази година.

Както е известно обаче, патентоването на имена не винаги означава, че те ще бъдат използвани за бъдещи серийни продукти. Възможно е, например, Ford да загатне допълнително за модела с концепт Mach-E, а серийната версия все пак да носи името Mach 1.

Отделно от този продукт, както сайтът Mustang 6G съобщава, Ford обмисля доста любопитна възможност. Според хора от сайта, от Синия Овал ще решават за пускането на Mustang с четири врати.

Подобна идея е била съобщена на среща с дилъри на марката в САЩ, като засега тя е на много ранен етап. Ако моделът получи зелена светлина за производство, то той трябва да се изправи срещу коли като Porsche Panamera.

За да отговори на стандартите на немския модел, возилото ще се задвижва от турбо V8 двигател, а не е изключена вероятността да видим и мощна хибридна система.