Сега собственик на марката Bertone е компанията AKKA Technologies, която е лицензирала новата британска компания Dianche, която е част от холдинга Flymove, да започне отново производство на автомобили, предава Autoclub.

Dianche планира гама електромобили, като на върха й ще бъде позициониран суперавтомобила Dianche Bertone BSS GT Cube, задвижван от два електромотора, по един на всеки мост с обща мощност 600 киловата или 816 конски сили. Купето ще се ускорява от 0 до 96 км/ч за 2,2 секунди, а максималната му скорост ще е 350 км/ч.

Точно под него пък ще е позициониран спортния Dianche Bertone BSS GT One с мощност 408 конски сили и максимална мощност до 300 км/ч. Тук интересното е, че тестовете на прототипа на GT One трябва да започнат през март.

В гамата на възродената марка ще влязат и два градски електромобила: BSS City Car Cube и BSS City Car One, като от компанията обещават възможност за „конфигуриране на каросерията”, централноразположена позиция на водача и система за бърза смяна на батериите на електромобила. С други думи, при посещение на зарядна станция няма да се чака зареждане, а за 3 минути ще се сменя батерията на електромобила.

Bertone показа последния си концепт през 2012 – Nuccio, създаден в чест на 100-годишния юбилей на фирмата и кръстен на нейния основател. През 2014 Bertone банкрутира и правата върху името й и други активи бяха придобити от AKKA Technologies.