По време на посещението на американския държавен секретар, Майк Помпео, Чен Ун се появи с чисто нов черен Rolls-Royce Phantom.
Изглежда возилото ще изпълнява ролята на нова представителна лимузина, която ще замени досегашната лимузина базирана на Mercedes-Benz S600 от 2012 г. Немската кола беше доработена специално от Pullman за целите на държавния лидер на КНДР.

Интересното е, че в употреба от севернокорейските официални лица продължават да бъдат множество лимузини на почти преклонна възраст. В ескорта на Чен Ун могат да се видят мерцедеси на по 30 и повече години.

Наскоро лично Доналд Тръмп се похвали през своя колега от Северна Корея с новата си държавна лимузина. Става дума за The Beast, който се изработва от Cadillac.

Анализаторите отбелязват, че появата на Ким Чен Ун с Rolls-Royce Phantom цели да покаже, че американските санкции не работят. Още преди няколко години Запада наложи санкции забраняващи продажбата на луксозни стоки на Северна Корея. Те обаче явно не са попречили на режима да се сдобие с луксозната английска лимузина.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили