Компромисите с опазването на природата вече няма да тормозят любителите на къмпингуването благодарение на Nissan. На автосалона в Мадрид японската компания представи цели два автомобила за пътешествия, единият от които може да се поръча в електрически вариант.

На ток работи бяло-зеленият електрокемпер от снимките. Изграден е на базата на компактния микробус NV200, а бяло-червеният е базиран на по-големият модел NV300.

Двата модела спадат към класа на леките кемпери с малък кухненски блок на левия борд. В модула са вградени хладилник, газов котлон и мивка. В задната част има шкаф.

Покривът на двете бусчета се повдига, за да може вътре да се стои в изправено положение, а задната седалка се трансформира в легло. На "чердака" под подвижната секция на покрива може да спят още двама души.

Серийният микробус e-NV200 има батерия с капацитет 40 кВтч, която позволява изминаването на 280 км. Задвижващата система и електромоторът с мощност 109 к.с. са взети от Nissan Leaf. NV300 пък е префасонирано Renault Trafic от третото поколение.