Вижте снимки >> >> >>


Според немците 2-врато концептуално спортно купе Opel GT показва автомобил, който определено ще се появи в гамата на марката след време.

Компактният спортист определено изглежда доста добре, а впечатление прави издължената предница, плавният дизайн и агресивната червена линия, обтичаща се от предните гуми до края купето.

Купето е и доста футуристично, като вратите са без дръжки, а отварянето им става посредством сензори, а страничните огледала са заменени от интегрирани в раздути калници камери.

Всичко това в комбинация би означавало, че колата ще има изключително нисък коефициент на въздушно съпротивление - нещо, в което Opel определено имат традиции.

Под капака на спортната концепция се крие малък 1.0-литров 3-цилиндров двигател, който обаче разполага с 145 к.с.

Теглото на автомобила ще е изключително малко, благодарение на което тази мощност ще е повече от достатъчна, а за още по-добро спортно изживяване ще помага и факта, че колата е със задно задвижване и с 6-степенна секвенциална кутия.

Според немците ускорение от 0 до 100 км/ч ще става за под 8 секунди, а максималната скорост над 215 км/ч.

Opel обаче пазят в тайна точните характеристиките на колата, която ще направи своя публичен дебют след малко повече от месец - на автошоуто в Женева.