Вижте снимки > > > >




Първият автомобил на марката е кросоувър, носещ наименованието BX7.

Не трябва обаче да се бъркате, въпреки своето име и откровен немски стил новият Borgward е собственост на китайците от Foton Motor, като моделът ще се произвежда именно там, а не в Европа.

Кросоувърът е изключително практичен и може да превозва 7 души, като при пуснати седалки полезният обем на багажника става 1344 литра.

Първоначално моделът ще се продава с 2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател с мощност от 224 к.с. и 300 Нм въртящ момент.

В тази си конфигурация немско-китайския SUV ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 10 секунди, а максималната му скорост ще бъде от 200 км/ч.

Borgward обаче съобщават, че по-късно ще представят и хибридна версия на модела, която ще има обща мощност от 400 к.с., а само на електричество ще може да изминава 55 км.

Интериорът на BX7 е тапициран с луксозна кожа и разполага с алуминиеви декорации, волан с плоско дъно и инфотейнмънт система с 12.3-инчов дисплей.

Първоначално продажбите на възродения Borgward ще стартират в Китай, но догодина можем да очакваме модела и на европейска почва.

Предполага се, че в Германия началната цена на BX7 ще бъде около 26 000 евро - доста добра сума за луксозен китайско-немски SUV.