Новакът в гамата на Renault се характеризира със SUV стайлинг и конструкция, комбинирани с щедро вътрешно пространство и доста компактни размери - дължина от 3680 мм и ширина от 1580 мм.

Вижте снимки >>

Динамичната стойка и SUV линии са най-забележими в късите предни и задни надвеси и големия пътен просвет от 180 мм. Агресивната радиаторна решетка и пластмасовото защитно покритие, също допринасят за чувството за здравина, а големите прозорци съществено подобряват усещането за простор в автомобила.

Интериорът на кросоувъра разполага с дигитален инструментален клъстер, инфотейнмънт система със 7-инчов дисплей и с много просторен багажник, осигуряващ на колата най-добрия в класа товарен обем.

Френският мини кросоувър е базиран на платформата CMF-A, която е разработена съвместно от Renault и Nissan. Задвижването на KWID се осъществява от малък 0.8-литров бензинов двигател, съчетан с 5-степенна ръчна трансмисия.

Французите подчертават, че малкият мотор гарантира изненадваща динамика и нисък разход на гориво.

Renault KWID ще се предлага на автомобилните пазари по целия свят, но с новия си модел компанията иска да реализира краткосрочната си цел си по увеличението на дела си на индийския пазар от 2% на 5%.

Днес, Renault е №1 европейска марка и №9 по продажби на автомобили в Индия, като решаващо значение за успеха на марката е изиграл Duster.

Renault KWID ще се произвежда в завода на компанията в Ченай, Индия, като 98% от доставчиците на части ще са индийски компании.

KWID ще бъде лансиран в Индия през втората половина на 2015 година с цена между 300 000 и 400 000 рупии, което се равнява на между 8000 и 10 000 лева.