По думите на Менли добавянето на електромотор е добро решение, тъй като той осигурява моментално въртящ момент - нещо доста важно за една SUV машина.

Въпреки това шефът на Jeep е заявил, че разработването на хибрида би било доста трудоемко, като се има предвид размера и капацитета на батериите и приложението им сред грубата офроуд действителност.

"Ако сте се движели в продължение на 8 часа и 4 мили по черните пътища, няма хибрид, който да направим и който да осигурява подкрепа от батерията", е заявил изпълнителният директорът на Jeep.

За новия модел се знае, че ще бъде с 8-степенна автоматична трансмисия, която подобрява ефективността на автомобила.

SUV-машината ще бъде с олекотена конструкция и ще запази досегашната конструкция с рама, като е силно вероятно да се сдобие и с дизелови двигатели.

Съчетаването на култовия Wrangler с хибридната технология и новите екологични норми ще бъде доста сложен процес, а Майк Менли заявява по този повод, че: "Ако направим Wrangler, който не изглежда като Wrangler, ще трябва да си наема поне 8 телохранителя".

Jeep Wrangler отбеляза една изключително успешна 2014 година, като от модела са продадени общо 246 000 бройки - със 100 000 повече единици спрямо 2009 година.

Поради нарастващия интерес към джипа, от американската компания сериозно обмислят да вдъхнат нов живот на идеята си да създадат пикап на базата на Wrangler.

Какво ще бъде бъдещето на модела обаче ще узнаем в края на 2017, когато новото поколение на култовата машина ще бъде официално разкрито.

Колко струва настоящата генерация на Jeep Wrangler може да видите - тук >>