Запазвайки традицията на другите върхови RS-модели, новото Audi RS3 Sportback идва с агресивна предница с големи въздухозаборници.

Колата се вози на масивни 19-цолови лети джанти, а други особености по екстериора включват нова задна броня, черен дифузьор и двойна изпускателна система.

Вижте снимки >>


Пътният просвет е бил намален спрямо Audi A3 Sportback, а други разлики спрямо стандартния модел са алуминиевите корпуси на странични огледала и спортното окачване.

Клиентите могат да поръчат и специална карбоново-керамична спирачна система.

Интериорът на автомобила доста се доближава до този на стандартния модел, но се различава със спортните си предни седалки, тапицирани със специална кожа и контрастиращи шевове.

Воланът на спортния хечбек е с плоско дъно, а декорациите на автомобила могат да бъдат от карбон, алуминий или от специална черна материя с 3D-ефект.

Най-интересната част от горещия хечбек определено се намира под капака на колата.

Audi RS3 Sportback се задвижва от най-мощния 5-цилиндров двигател в гамата на Audi - 2.5-литров двигател с 367 к.с. и 465 Нм въртящ момент.

Хечбекът е оборудван с автоматична 7-скоростна S tronic трансмисия и със системата за задвижване на всички колела - quattrо.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4.3 секунди, а максималната скорост е ограничена до 250 км/ч, като при поискване тя може да бъде повишена на 280 км/ч.

Продажбите на Audi RS3 Sportback ще стартират от март 2015 година, а първите доставки на горещия хечбек ще станат малко по-късно - през лятото на същата година.