Посягането към GSM-a е по-опасно от самия разговор при шофиране

Ако сте начинаещ водач на МПС, обаждането по телефона е по-опасно от получаването на текстово съобщение, а посягането към предмет по време на шофиране е по-вероятно да предизвика катастрофа, отколкото храненето зад волана.

Обратно в новината

Коментари - Посягането към GSM-a е по-опасно от самия разговор при шофиране | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ne sam saglasna tova e to4no obratnoto

Глобяват те ако държиш тел до ухото си, дали го държиш за да се почешеш с него по ухото или да говориш или просто ти е приятен допира няма значение. Тази поза да държиш тел до ухото е забранена!!!!! А ако държа баница до ухото си няма забрана, ако си държа ухото с ръка докато карам пак няма забрана и глоба. Ако говоря с някой на заданат седлака или с тоя до мен пак няма забрана. Е защо само за телефон до допрян до ухото има забрана?????????????

Може и така да е, НО! Тогава дайте всички да караме автоматици, щото посягането към скоростния лост е отвличане на вниманието. Смяна на радиостанция също. Дайте да не поглеждаме в огледалото за назад, щото се отнасяме...,. Пълна тъпня! Карам отдавна и съм убеден, че уморен шофьор е по-опасен от пиян! А безразсъден ненормалник с шофьорска книжка е по-опасен и от възрастен дядка с 34 диоптъра зад волана. Това е! Пожелавам на всички безаварийно шофиране!

Защо никой не говори за пушенето по време на шофиране.Колко внимание отделя на шофьора да посегне за цигарата,да дръпне от нея и да я остави обратно в пепелника?

Тези изводи са за хендсфри разговори вероятно щото няма как да ме убедят , че шофирането с една ръка и с две е еднакво рисково.

Разговорът по мобилен телефон винаги включва елементи на посягане към устройството. Тогава защо ги разделят?

Аз съм си направил сам тези феноменални "открития" доста отдавна и зная какво мога да правя и какво - не. Включително написаното в правилника -:). Предполагам, че и почти всеки друг автомобилист - също. Почти ...