Плевнелиев: 8 от 10 автомобила в Европа са с български части

България даде заявка да е конкурентно място за производство на автомобили и компоненти за тях, заяви президентът Росен Плевнелиев. По думите му всеки 8-ми от 10 автомобила в Европа има технически компоненти, произведени у нас.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: 8 от 10 автомобила в Европа са с български части | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде де, айде да тръгне пустата българска индустрия докато все още има остатъци от славното индустриално минало - имам предвид най-вече традиции в инжинерното обучение, което макар и западащо все още ражда изключително кадърни инженери, както и изградена инфраструктура, която също би могла да се използва частично (ако не друго - то поне жп линиите, които влизат във всяка стара индустриална зона у нас)

Защо не иде в завода за кабели в Мездра да стане на ясно като правят кабели за скъпи марки коли ,колко заплата получават хората там. 360 лв. - като работят на крак по 8+ часа. Дори си принуден да се правиш на пушач за да можеш да ползваш някаква почивка от време на време.

Точно така си е и не само там. И познайте каква е мотивацията на тия хора да работят и колко брак има от продукцията. А най накрая същите тия коли показват безброй странни дефекти още преди 100000км. Значи гигантите свалят постоянно разходите от мизерни заплати и нискокачествени материали, а цените на колите не падат реално. И накрая си купуваш скъпа маркова кола с качеството на Лада, ако не и по ниско...

бих казал не произведени а откраднати и разфасован автомобили.

Всеки 8-ми или 8 от 10? Едното е 12,5%, другото 80%...