Масови самозапалвания на Ecoboost двигатели на Ford

Ford ще ремонтира безплатно турбодвигателите от серията Еcoboost във Великобритания, след като разследване на ВВС показа масови проблеми с тях.

Обратно в новината

Коментари - Масови самозапалвания на Ecoboost двигатели на Ford | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Форд и циганин не боледуват- мрат от веднъж!

А публиката загрява ли, че това е най-добрият представител на т. наречения "даунсайзинг", тоест голяма мощност от малък работен обем. Да, но чудеса не са възможни-това форсиране води до понижен ресурс и надеждност на двигателя. Японците, като по-умни го знаят и почти не правят такива двигатели. Фолксваген също имат проблеми с подобни двигатели. Само счетоводителите на еврогейските фирми доскоро потриваха доволно ръце - икономия от 1 цилиндър, по-ниско тегло и т.н. Но сега рекламациите ще им изядат печалбата!

и как нема има датчик и индикация на температурата?

интересно защо предимно евро-каруците имат такива дефекти. американският форд явно няма нищо общо с европейския. форд поне взимат мерки, докато други евро бангии укриват за дефектите и мамят за емисиите като "простонародния вагон" фолксваген.

Прав си, че американският е различен. Наблегнато е на екстрите, за сметка на двигателя. Американският Фокус след 2012 е с 2.0 литра много стар изпитан двигател. Имаха проблеми с 6 степенната double clutch автоматична скоростна кутия, но моят е с MT75, която е от поне 20 години. С две думи в американският е направен да е по-евтин и той е по-евтин. Нов струва $15К с 2 литра двигател, автоматик.

ДЕЙБА И СКАПАНИЯ БОКУК !

Имам фокус 2015 добър е .Дано не се случва

Кой каза, че Форд не пали?

Ford е пълен боклук!

Главите за двигатели " Екобууст" се произвеждат от френската " Монтюпе". Заводите са в Русе, Мексико и Ирландия. Проблемът с качеството идва от това, че текучеството на кадри е голямо, а то е следствие от факта, че французите работят по схемата " Много вожд- малко индианец". Взаимовръзките са толкова сложни, събранията са безкрайни, проблемите- изкуствено създадени или нищожни, че на никого не му остава време за работа и то- качествена!