Колко ще чакат европейците при поръчка на Tesla Model 3

Европейците, които днес поръчат своя електромобил Tesla Model 3, ще трябва да чакат до 2019 г., за да получат своята кола.

Обратно в новината

Коментари - Колко ще чакат европейците при поръчка на Tesla Model 3 | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам за вас, но при условие че имат 400 000 поръчки, до март 2019 г. им остават едва 20 месеца! Ами вземете разделете тези бройки на месеците и вижте какво количество трябва да започнат да произвеждат регулярно, за да задоволят пазара!!! Това си е чиста реклама на марката и нищо повече, за да може да бъде просто една бутикова марка, която се произвежда само за да се правят поръчки и после когато започнат да ги произвеждат, да изкарат поредния модел и да се започне старата песен на нов глас!

Добре всичко е хубаво и харесвам Тесла като автомобили. Обаче още по-впечатляващи са двойните стандарти в медийното пространство и от страна на поддръжниците на западната система. Значи ако беше българско или руско щеше да се плюе о откат как държавата му помагала и колко е нерентабилно и не става за нищо. Механизмът при американците е инвеститорите да наливат пари докато излезе (евентуално) на печалба, но пак някой му налива. Обаче това сега е върхово, визионерско, променя бъдещето и т.н. всички хвалебствия. Просто подхода е един и същ чрез различни методи. Да видим кога ще излезе най-после на печалба и ще надрастне медийния, съответно финансовия балон който е в момента. Капитализацията й била по-голяма от тази на Ford (до скоро), хайде Ford да спре да прави коли, какво става? Готини са Тесла, интересно ми е кога ще се впишат в някаква по-продуктивна конфигурация. Хубаво е че Мъск инвестира в производство и разработки, така може Америка да стъпи на стабилна основа отново. Но това си иска усилията и времето.

БРЦК

Мъск инвестира чуждите пари. Проблема е ,че Тесла са на загуба 10 години и никога не са били на печалба. Проблема е ,че Мъск инвестира парите в мега заводи за литиеви батерии и литиеви находища. Обаче в момента литиевите батерии не са бъдещето. Супер кондензаторите и новите батерии на бащата на литиевите батерии изглеждат много по-добре. Какво ще стане с теслата когато всичките тия инвестиции се сгръмолясат?

хубаво де. Двоен стандарт. Хайде кажи ми една хубава руска кола. Ми няма - брантайки. Кой им е виновен, че не могат нищо свестно да направят? медиите ли? или сорос? или ЦРУ? Сега ще кажеш, е да ама българите и толкова не правят. Ми да, верно е. Ама парите са си мои и аз решавам за какво да ги харча. И не ща да ги харча за руски брантайки.

До "аз" във втория коментар, значи някой да е казал че руснаците правят коли? Ти да си видял някаква хубава тяхна кола наскоро? Последната Лада е интересна, но там знаем какво е участието. Смятам че виновни са си самите те. Така им е напавено производсвото... Ако искаш да видиш че все пак биха могли, но не го правят потърси за техния проект за Москвич от '80те години. Супер-иновативен проект за времето си с дизайн копиращ западни и японски модели. Спрян е от някакъв партиен секретар на много висок пост. Така и не вижда бял свят. Оня е казал че трябва да прилича на водеща европейска марка от този период и така изкарват "Алеко". "Гордост" на късния соц-джуган. Всеки може да прецени що за автомобил е. Нищо няма какво да казвам какво правим ние. Ние си затворихме почти всички кадърни производства защото сме най-големите тарикати! За тях повечето българи даже не знаеха че съществуват, защото пак сме много отворени и много знаем винаги. Западната система се опитваме да я приложим тук вече 30 години, нещо пак не се получава. Това не значи автоматично че руската е добра и трябва да се върнем в соц-а. Който иска да се връща! Демокрация е, никой не го спира. Ние да се изкачим в йерархията за доставки на автомобилната индустрия пак е постижение, не да сме доставчик и изпълнител на предимно нискотехнологичните възли и детайли с ниска добавена стойност. Българина е чуждопоклонник, за това не успява.

БРЦК

Tesla е на загуба от 10 години. Ако вземе да фалира всичките балъци ще пият по една студена водица.

Балък си ти и си го знаеш,но специално вашето поколение няма да дочака да гледа тия коли(макар,че вече има няколко тук) и завистта и злобата ви е тази която ви разяжда отвътре и ще ви довърши

БРЦК

Карал съм тесла в Германия, карал съм тесла в Калифорния. Дано и ти големия експерт да си ги виждал поне от далече на живо. Според мен не са изобщо иновативни - даже са непрактични и скъпи. Ама пустия му маркетинг и туземците си мислят ,че един акумулатор и един таблет за табло са върха на сладоледа. Според мен до десетина година теслата ще фалира или ще се преориентира към друг балон за балъци.

БРЦК

И при комунизма беше така - поръчваш и плащаш и чакаш с години!

И за i8 се чакаше по половин година и на старо вървяха по-скъпо от нови. Сега, като се насити пазара, положението се нормализира. Така ще е и с Model 3.

БРЦК

Е кога ще се насити пазара? Имат 400 000 предваротелни поръчки, а незнайно след колко време ще могат да правят по 20 000 на месец. Това са поне 2 години. Минимум!