Китай намери Mercedes за виновен

Mercedes са обвинени в нарушение на антимонополното законодателство на Китай.

Обратно в новината

Коментари - Китай намери Mercedes за виновен | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо си купуват от Мерцедес, да си вземат триколка от Тата, Индия. Почти всичко което притежавам, ако се наложи да си купя и сглобя сам (едва ли ще мога въобще) ще ми коства може би и повече от 12 пъти оригиналната му цена. Това е идеята на автоматизираното производство с централизирани доставки. Поздрави и хубав ден.

exins

12 пъти не е дори 2 пъти . Излиза ,че си продават продуктите/ колите/ с над 1000 процента загуба . Ей така се прави социална политика - с пари от всякъде . За пияни лентяи от сутринта . Изобщо не ми е скъпо да си "рециклирам " автомобилите .По-скоро е тъпо да се се дават постоянно пари за полунови форми на калници и едни и същи двигатели и скоростни кутии . Струва си да се плаща за нещо радикално ново . Пример : С прискърбие продадох 3х vw passat 1 1,6d '87 - неубиваем , икономичен ,удобен и функционален автомобил , но VW не доставят дръжки за врати , километражи , жила ,стопове, останалото си работеше и в най лютата зима .Време е еднодневките да отстъпят на проектанския дух от 80-те .

Почти говориш пълни глупости. Парите не са в работещите компании, а в банковата система. Всеки който е навътре в индустрията ще ти потвърди, че нещата съвсем не са прости и всъщност вече са на ръба на оцеляването, за да може да ти "пуснат" стоките си на достъпни цени. С цените на авто частите това е ценова политика от както съществува индустрията. Почти същото е като с т.н. "нискотарифни" авиокомпании. Рециклирането в автомобилната индустрия е много високо от което следва, че е загуба вместо да се ползват новите разработки да се ремонтират старите, като по този начин значително се забавя въвеждането на новите разработки.

Водещите световни компании трябва да намалят своята лакомия за да не последват имотната криза в САЩ и да търсят спасение от данъкоплатците.

деер

Къде сме ние ?...