За малко повече от 12 месеца видяхме тази визия в концептуалните модели Shinari и Minagi, както и в новия модел Mazda CX-5, който ще се появи в началото на 2012 г. в шоурумите на марката.
Сега Mazda показа най-новата си концепция Takeri, която доказва, че дизайнерският език е еволюирал. Тя ще дебютира на автомобилното изложение в Токио и ни дава представа как ще изглежда следващото поколение Mazda 6.
Вижте снимки
Takeri е оборудван с пълен набор от ефективните технологии SKYACTIV, осигуряващи по-ниска консумация на гориво и по-голяма грижа за околната среда. Концепцията е оборудвана с нов SKYACTIV-D дизелов агрегат, който почти сигурно ще се използва при новото поколение Mazda 6, заедно с обичайните старт/стоп система, олекотено шаси и регенеративни спирачки.
Последната технология преобразува кинетичната енергия в електричество. При намаляване на скоростта, тя съхранява електричеството в кондензатори, след което го използва за захранване на електронното оборудване на превозното средство, като например климатика. По този начин се намалява натоварването на двигателя и се пести гориво.

Агенция Speed-Press