След продължила 14-годишно отсъствие най-продаваният седан от сегмент D/E в света – Toyota Camry, се завръща на пазарите в Западна Европа, съобщиха от японския производител, предава Automedia.

Новото Camry ще се предлага на континента като хибрид със зареждане от електропреносната мрежа. От компанията засега не съобщават техническите характеристики на автомобила, но е известно, че основна роля в задвижващия агрегат играе 2,5-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра.

Предполага се, че агрегатът е подобен на този, който се предлага за новия Prius. Самият седан Camry е изграден на новата модулна платформа на Toyota – TNGA, като това е осмата генерация на модела, който беше пуснат в продажба за първи път през 1992 г.

В момента Camry се предлага в повече от 100 държави по цял свят, като продажбите му надхвърлят 19 млн. единици. Според експерти, стъпването му на пазара в Западна Европа означава, че Toyota се отказва от друг своя модел – Avensis – нещо, за което се говори усилено през последната година.

Продажбите на хибридното Camry на Стария континент стартират през първото тримесечие на 2019 г.