Тестовете на новия SUV модел на Audi – Q8, вървят от месеци и моделът е все по-близо до премиерата на серийната му версия. Папараците вече успяха да заснемат автомобила със и без камуфлаж, но компанията реши да покаже във Facebook скеч на SUV модел, за който специалистите смятат, че е на новия Q8.

Той носи гените на Audi Urquattro”, се казва в надписа към снимката, като това завръщане в началото на историята на Quattro моделите на компанията не е особено информативно за бъдещия SUV, предава autoclub.bg.

Вече е известно, че Q8 ще е близък роднина на Lamborghini Urus, както и с другите големи SUV модели на марките под шапката на VW Group, тъй като всички те са изградени върху платформата MLBEvo. Освен това, вече беше потвърдено, че серийната версия ще има много общи черти и решения с концепта, показан през 2017 година.

Все още не е съвсем ясно и кога точно ще бъде представен Q8. Най-оптимистично настроените анализатори очакват това да стане тази седмица на изложението в Пекин, докато други смятат, че премиерата на новия модел ще е някъде през юни.