Шефовът на компанията Томас Ингелат, който преди да оглави Polestar бе главен дизайнер на Volvo, заявява, че след появата на флагмана Polestar 1 можем да очакваме хечбека Polestar 2, предава automedia.investor.bg.

Производството му ще започне през 2019 г., а шведите се надяват, че Polestar 2 ще е сериозен съперник на Tesla Model 3. Вече беше потвърдено, че моделите на Polestar ще имат собствен дизайн, въпреки че в него лесно ще се откриват общи черти с този на автомобилите Volvo.

Архитектурата на моделите обаче ще бъде изцяло заета от Volvo, което означава по-ниски разходи и повече гаранции за качеството на автомобилите. Също така Volvo и Polestar ще си делят и основните компоненти в автомобилите, както и системите за сигурност.

Вижте как изглежда Polestar 1 >> >> >>



Polestar 1 дебютира през октомври миналата година, като автомобилът е изграден на модулната платформа SPA на Volvo и получи активно окачване CESi, разработено от Ohlins.

Първият модел на новата марка е с хибридно задвижване, като системата се състои от 2,0-литров 4-цилиндров турбо мотор с мощност 379 к.с. и два електромотора с по 111 к.с. Общата мощност на хибридната система е 600 к.с., а максималният въртящ момент е 1000 Нм.

Продажбите на Polestar 1 започват през 2019 г., като цената му ще е около 150 000 долара и моделът ще се предлага в САЩ, Китай, Норвегия, Германия, Холандия и Швеция.