Той ще е новия шеф дизайнер на Kia, като от него се очаква да добави още стил и агресия в моделите на марката. Преди да премине в Kia Леклерк беше на работа при китайците от Great Wall, където също създаде няколко много интересни купеобразни кросоувъра под марките Haval и Wey. Сега, това се очаква да се случи и с някои от моделите на корейския гигант, предава факти.бг.

Новият модерен дизайн на Kia бе създаден от Петер Шраер, но сега той премина на по-висока длъжност и отговаря за дизайна на трите бранда, които са под една шапка - Hyundai, Kia и Genesis.

Така мястото му бе овакантено и до дози момент корейците не намираха подходят човек, който да създаде още по-модерно лице на марката. Сега, със задачата е натоварен Леклерк, а целта е дългосрочна стилова стратегия на марката. Първите модели на белгиеца, които ще са с корейското лого се очаква да се появят след две години.

Още една от задачите, която е поставена пред Леклерк е да отдалечи стилово марките Kia и Hyundai, за да бъде избегнат т.нар. вътрешен канибализъм. Назначението му в Kia е поредната дизайнерска рокада в автомобилния свят.

Ще припомним, че в последно време се наблюдава доволно силна ротация на кадри. През февруари тази година шеф дизайнерът на Skoda Йозеф Кабан премина на работа в BMW, като замени на поста Карим Хабиб, който пък отде да прави дизайна на Infiniti. На мястото на Кабан в Skoda спешно пристигна от Volkswagen Оливер Стефани.