Засега бройките на серийно произвежданите електрически автомобили е ограничен и всички, които поръчат нов електромобил сега, ще го получат след година или след година и половина, предава Kaldata.

Броят на предварителните поръчки вече превиши 500 000, а обемите производство ще достигнат високи нива в края на тази година.

Според този график, първи на пазара ще излезе версия на електромобила Tesla Model 3 с по-мощни акумулаторни батерии и стъклен покрив, в която са вградени всички предлагани допълнително опции

Това увеличава цената на електрическия автомобил до $49 000 и тези модели до края на месец октомври са предвидени за служителите на компанията.

Останалите клиенти ще започнат да получават своите електромобили от месец октомври. Ще се предлагат допълнителни опции: цвят на купето, размер на джантите и различни варианти на автопилота.

От ноември, конвейерите ще произвеждат модели със стандартни батерии и цена $35 000, а сега вече може да се поръча новата модификация с увеличен капацитет на батерията и цена $44 000. Моделът на Tesla Model 3 с двойна предавка трябва да излезе тази пролет, а в края на 2018 година Илън Мъск ще започне да предлага своя електромобил извън пределите на САЩ. Моделите с десен волан ще излязат през 2019 година.