Немците са подложили флагманския си модел на козметични процедури, снабдили са го със система за автономно управление и нови двигатели.

Измененията по външността на седана не са много. Фаровете имат ново оформление, пипната е аеродинамиката (броните, маските, праговете и т.н. различните модификации ще отличават значително), а радиаторната решетка е модифицирана, предава Факти.бг.

В интериора на очи се набива триспицовият волан със сензорни панели вместо досегашния с две спици. Кормилата на Maybach и AMG-модификациите се различават осезаемо. Оформлението на дисплеите и мултимедията също е ново.

Вижте как изглежда обновеният Mercedes S-Class >> >> >>


В оборудването влизат множество подобрени и допълнителни системи за безопасност и асистенти. Най-впечатляващ е автопилотът, който позволява на колата да се движи самостоятелно, да се престроява и да общува с други автомобили и пътната инфраструктура. Също както BMW 7er модернизираната S-Класа вече може да паркира без присъствието на водач зад волана.

Електрониката на големия Benz вече може да се намесва пряко и в управлението. Воланът ще помага на шофьора при екстрени завивания с цел избягване на катастрофа.

Новост в списъка с екстри е системата Energizing. Тя предлага редица десетминутни програми за създаване на настроение: Freshness, Warmth, Vitality, Joy, Comfort и Training. Всяка от тях променя настройките на седалките (подгряване, вентилация и масаж), светодиодното осветление в салона с избор от 64 цвята, ароматизатора в климатичната инсталация и музикалния съпровод.

В гамата се завръща някогашната модификация S560. Под предния ѝ капак ще се монтира 4.0-литров осмак с два турбокомпресора, който заменя досегашния 4.7-литров V8. Мощността на новия мотор е 469 к.с., а във версията AMG S63, в която замества 5.5-литровия агрегат - 612 к.с. Напомпаният Mercedes S-Class получава и нова деветстепенна трансмисия AMG Speedshift MCT вместо предишния автоматик със седем предавки.

AMG S63 с двойно предаване 4Matic+ ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди. Ако бъде поръчан спортният пакет AMG Driverʼs Package, максималната скорост достига 300 км/ч. AMG S65 ще продължи да се оборудва с 6.0-литров V12 с мощност 630 коня, които му позволява да спринтира от място до 100 за 4.3 секунди.

В моторната гама на обновената S-Klasse влиза нов шестцилиндров редови дизел с 286 к.с./600 Нм (S350 d 4Matic) и 340 к.с./700 Нм (S400 d). На малко по-късен етап ще започне монтирането и на бензинов редови шестак с електрически нагнетател на 48 волта, който ще развива две нива на мощност.

Продажбите на модернизираната S-Класа започват през втората половина на годината.