Далеч не всички концептуални автомобили са предназначени за серийно производство. Някои от тях ни показват бъдещето на дадена марка, а други са просто израз на вижданията на някой дизайнер.

Сред многото прототипи има изключително красиви творения, но не са малко и безумните такива.

Вижте как изглеждат 5-те най-безумни автомобилни концепции >> >> >>



Volkswagen Colani
Италианският дизайнер Луиджи Колани винаги се е славел със своите смели проекти. Този обаче надминава всички очаквания. През 1977 година той представя своето виждане за наследник на култовия Volkswagen Beetle, пише Факти.

Sbarro Autobau
Автомобилите с тази емблема винаги са изглеждали странно, но тази концепция, дело на Франко Сбаро е върхът на сладоледа. Според мнозина Autobau е много красив прототип, но други го определят като безумен.

Chrysler Voyager III
В началото на 90-те години на миналия век група дизайнери създават концепцията Voyager III. Според тях именно така би следвало да изглеждат в бъдеще високоскоростните бусове от бизнес клас.

Scion Hako Coupe
Марката Scion винаги е правила по-различно изглеждащи автомобили, които в повечето случаи се характеризират с т.нар. ъгловат дизайн. Но концепцията Hako Coupe изглежда доста странно, дори и за вижданията на марката.

Citroen Karin

Преди години французите от Citroen бяха едни от законодателите в дизайнерско отношение, но и те имат доста гафове на тема дизайн, при това в силните си години. Една такава безумна концепция е тази пирамида на колела.