По време на кампанията ползването на таксито ще бъде безплатно за всеки, който се качи в него.

Вижте снимки >>

„За нас това е важна стъпка както за развитието на компанията, така и за развитието на такси бизнеса като цяло. Ако успеем да наложим подобни автомобили за таксита, то положителните страни ще са много както за града, така и за жителите“, споделя Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow Taxi.

Подобна кампания вече има в Ню Йорк, където 6 електрически автомобила се тестват в рамките на 12 месеца да бъдат таксита.

„За момента всички данни, които имаме от подобни инициативи, не само в Ню Йорк, но и Лондон са обнадеждаващи, защото освен, че колите са щадящи природата, са и доста по-изгодни за шофьорите“, допълва Кокошаров.

KIA Soul EV е първият корейски изцяло електрически модел с нулево ниво на вредни емисии.

Soul EV безпроблемно и лесно се зарежда във всяка стандартна 120V електрическа мрежа или конвенционално 240 V зарядно устройство, като с едно зареждане електромобилът изминава до 212 км.

Благодарение на инстантния въртящ момент електромоторът гарантира ускорение до 100 км/ч за по-малко от 12 секунди и максимална скорост от 145 км/ч.

От КИА Моторс България се похвалиха, че са първата компания, която предлага на собственици на електрически превозни средства да заредят безплатно своите електромобили. На територията на търговско-сервизния комплекс на марката в София, компанията монтира специална зарядна станция KEBA, подходяща за зареждане на всички марки и модели електрически возила, които разполагат със заряден кабел за Тип 2 контакт.