Според Jaguar автомобилът с висока проходимост има високи характеристики, а леката му и просторна структура вероятно ще го направи идеална основа за изцяло електрическата версия, предоха ДПА и БТА, цитирайки специализираното германско списание "Ауто мотор унд шпорт".

Jaguar F-PACE ще представлява производствена версия на концептуалния C-X17 и ще дебютира на пазара през 2016 година. Ще има варианти с 4 или с 5 места, като от британската марка обещават колата да има просторен и луксозен интериор.

Вижте снимки на Jaguar C-X17 >>

Списанието посочва, че е получило сведенията от информирани източници, но компанията не е направила официално изявление.

Според изданието автомобилът с висока проходимост ще бъде пуснат на пазара с името F-Pace, за да се свърже със спортната линия F-Type, но и да се различава от солидните офроуд коли на Land Rover.

Изцяло електрически двигател ще изправи Jaguar пред конкуренцията на американския автомобилостроител Tesla и същевременно ще даде възможност на компанията да навлезе на пазари със строги правила за емисиите на отпадни газове като Калифорния, отбелязва ДПА.

Експерти очакват търсенето на изцяло електрически автомобили във високия пазарен сегмент да се увеличи, тъй като множество градове по света решават да превърнат централните градски райони в зони с нулеви емисии.

Припомняме, че от 2008 година индийската автомобилостроителна компания Tata Motors е собственик на автомобилната група Jaguar Land Rover, като компанията бележи постоянен ръст в последните 5 години и по всичко изглежда, че със създаването на кросоувър печалбите ще нараснат още повече.