Lexus LF-C2 е стилен четириместен роудстър, с доста модернистичен дизайн, който според компанията показва посоката, в която марката се е насочила.

Вижте снимки >>

Агресивните LED светлини и огромната радиаторна решетка са първите неща, които се открояват по предницата на автомобила.

Други особености по екстериора са аеродинамичните странични огледала, охладителните канали за спирачките и екстравагантната задница.

Роудстър концепцията може да се похвали още и с изпускателната си система с 4 ауспуха, задния си дифузьор и 20-цоловите лети джанти.

Вижте видео >>


Интериорът на кабриото силно напомня на този от RC Coupe, като основните акценти в случая са двуцветният кожен салон и вътрешното LED осветление.

Lexus не са разпространили информация относно двигателя на роудстър концепцията, но се предполага, че кабриото може да бъде с 5.0-литров V8 двигател с 467 к.с. и 526 Нм въртящ момент.

Списание Motor Trend обаче твърди, че бъдещият RC кабриолет няма да види бял свят, а концепцията само е разгневила дилърите, които са настоявали за нов кросоувър, който би имал значително по-големи продажби и икономически успех от спортното кабрио.

Бъдещето пред роудстъра е особено несигурно като се има предвид западащия пазар на кабрио автомобилите и бума на кросоувър сегмента.