Това е едно от едва стоте 35th Anniversary изпълнения, отбелязващи 35-те години производство на Plus 8.

От Vilner споделят, че собственикът е искал специално изпълнение на кокпита, още при поръчката на Plus 8 в Малвърн. Тогава обаче от Morgan му казват, че вариантите са ограничени и че "колата е за мъже". Предлага се единствено в сиво-бяла кожа.

Vilner се заемат да дарят кабината на автомобила със заслужено внимание - избрана е кафява винтидж кожа с ромбоидни тегели, която навява преки асоциации с класическия британски джентълменски клуб. На места тя е съшита с бял конец, а на други - страниците на седалките и подглавниците - със сребристо кожено влакно, повтарящо цвета на алуминиевите панели.

Вижте снимки >>

Серийно голите детайли, като механизмите на вратите, не са подминати - облечени са в черна алкантара, а самите палчета, в същата кафява кожа. Кожени калъфчета са получили и закопчалките на предпазните колани.

Vilner поръчват нов комплект винтове за кабината, чиито полирани метални глави кореспондират с прекрасния алуминиев облечен с дърво волан Moto-Lita, част от серийното оборудване на 35th Anniversary.

Лимитираният автомобил е моделна година 2003 и се задвижва от 4.0-литров агрегат със 190 к.с. и 320 Нм въртящ момент, комбиниран с 5-степенна механична трансмисия. Масата на колата със задно задвижване е едва около 1000 кг.