Новият McLaren идва с добре познат дизайн, но въпреки това не липсват и промени спрямо по-мощните му и по-големи събратя.

Вижте снимки >>

Предните фарове са приели по-раздута форма, стоповете също са с нов вид, а смалените размери придават доста симпатичен вид на британския суперавтомобил. Спортното купе е разположено върху стилни 19-цолови предни и 20-цолови задни лети джанти.

McLaren 570S Coupe се задвижва от 3.8-литров V8 двигател, който също не е новост, въпреки това обаче агрегатът се е сдобил с 30% нови или сериозно модифицирани части, като в резултат на това спортното купе разполага с мощност от 570 к.с. и 600 Нм въртящ момент.

Спортното купе е със задвижване на задната ос и е окомплектовано с 7-степенна автоматична скоростна кутия SSG.

Благодарение на тези факти и на това, че McLaren 570S Coupe тежи само 1313 килограма, спортното купе може да се "изстреля" от 0 до 100 км/ч едва за 3.2 секунди.

Ускорението от 0 до 200 км/ч отнемат на малкия спортист 9.4 секунди, а максималната му скорост е от 328 км/ч.

Теглото е разпределено в съотношение 42:58, което гарантира по-висока стабилност и по-добро поведение на автомобила при завиване във високите скорости.

Британците са разкрили и средния разход на гориво на новото си спортно купе, като моделът има приличен като за суперкола разход - 9.2 литра на 100 километра.

McLaren 570S Coupe разполага с новоразработено предно и задно окачване с адаптивни амортисьори, предни и задни анти-ролбари и карбоново-керамична спирачна система.

Интериорът може да се похвали с луксозен вид, включващ стилна тапицерия, предлагаща избор от различни видове кожи, като алкантара или напа, карбонови декорации, дигитален инструментален клъстер, 7-инчов сензорен дисплей, а инфотейнмънт системата IRIS предлага достъп до сателитно радио.

Клиентите могат да поръчат своето 570S Coupe с озвучителна система с 8 или с 12 тонколони, като последната има мощност от 1280 вата.

McLaren 570S Coupe ще направи публичният си дебют утре - на откриването на автошоуто в Ню Йорк.