Най-ярката премиера на щанда на германската марка Opel на тазгодишното изложение IAA Mobility в Мюнхен безспорно е концептуалният кросоувър Experimental, който разкрива електрическото бъдеще на марката. Експерименталният прототип илюстрира как ще изглеждат новите модели на Opel и загатва за новите технологии на борда.

Новият концептуален автомобил Opel Experimental беше представен по време на пресконференцията на Opel на автосалона IAA Mobility, който се провежда от 5 до 10 септември в Мюнхен.

Снимка: Opel

Революционният концептуален автомобил Opel Experimental е много повече от бъдещата визия за марката. Моделът е напълно електрически, намалявайки въглеродния отпечатък, има дързък и изчистен дизайн, и се фокусира върху най-важното, без излишни детайли.

Новият Opel Experimental очарова със зашеметяващия си дизайн и с впечатляващите си пропорции, предлага интелигентни аеродинамични решения, ефективно използване на пространството и най-съвременна технология за осветление, а новото лого на Opel за първи път е осветено.

Снимка: Opel

Освен новия Opel Experimental на щанда на Opel на автомобилното изложение са представени още два нови електрически модела - комбито Astra Sports Tourer Electric и Corsa Electric, които също дадоха своята заявка за вълнуваща перспектива на електрическото бъдеще на марката.

Двата нови електрически модела на германската марка дават своята заявка за това как Opel прави електрическата мобилност вълнуваща, подходяща за ежедневна употреба и следователно удобна за всеки. Новият Opel Astra Sports Tourer Electric е лек и ефективен модел, който разполага с над 400 км електрически пробег според WLTP и развива максимална скорост от 170 км/ч.

Снимка: Opel

Просторният компактен модел е едно от първите електрически на пазара. За потребителите, които искат да шофират малък и ефективен автомобил без вредни емисии, Opel предлага новата Corsa Electric. По този начин Opel предлага чиста мобилност, подходяща за ежедневна употреба, в най-важните пазарни сегменти.

Посетителите на автосалона IAA Mobility в Мюнхен могат да се докоснат до най-новите модели на Opel на щанд B20 на IAA в зала B2 на изложбените площи. В рамките на събитието широката публика може да посети отворения щанд на Opel OP.390 на площад "Одеон" в центъра на Мюнхен, който се вписва хармонично в градския пейзаж със своята концепция за минималистичен и полупрозрачен облик.